Acomiadem l’últim any de la dècada

El 2019 diu adéu amb l’honor de ser l’últim de la dècada dels anys 10 (del segle XXI, és clar). Aquest any pot ser recordat per ser l’any Jujol, l’artista “total”, o bé també, per l’adéu al funicular del Tibidabo. Però hi ha altres temes que no passen de moda i que podem consultar al bloc sempre que vulguem: la sostenibilitat, les activitats culturals i la tecnologia.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema que està d’actualitat, ja que és necessari canviar a un comportament més sostenible. Amb l’anàlisi que fa la calculadora d’energia, hem tingut l’oportunitat de descobrir quins són els electrodomèstics que més consumeixen a la llar, amb l’objectiu de reduir tant la despesa com la factura energètica. Per exemple, és recomanable desactivar la funció stand-by dels aparells si no els hem d’utilitzar durant un temps. I si volem contribuir directament a una alimentació sostenible, res millor que practicar l’agricultura de proximitat, muntant el nostre propi hort urbà tot nodrint-lo amb el nostre compost orgànic. Així, hem reduït el consum elèctric i hem menjat de manera sostenible.

Les activitats de lleure i culturals són les que més han agradat tant a petits com a grans. Durant aquest any hem visitat el Palau Mercader, els Pavellons de la Finca Güell i el Refugi antiaeri de Sant Just, entre d’altres. També hi ha hagut temps per a passejar pels espais verds de la ciutat, localitzar els arbres més originals i curiosos de Barcelona i descobrir els secrets amagats del Turó Park. Aquelles persones amb esperit esportiu han pogut gaudir les rutes de Badalona, tant per muntanya com per mar (o millor dit, pel passeig marítim).

No oblidem el sector que ha revolucionat aquest segle: la tecnologia. I és que gràcies a l’app de TRAM, es pot consultar la informació i l’estat de la xarxa en temps real, en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Així, un cop pugem al TRAM i comencem el trajecte, tenim al nostre abast qualsevol indret històric i cultural de Catalunya amb l’app VisitMuseum. O bé, practiquem el bookcrossing de forma gratuïta i divertida, amb un llibre que probablement ha viatjat per mig món.

Us desitgem un feliç 2020 i una pròxima dècada plena d’èxits. Ens llegim l’any que ve!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.