TRAM pavellons güell

Visita als Pavellons de la Finca Güell

“Diuen que ja sóc arquitecte” afirmava Gaudí quan va obtenir el seu títol acadèmic i començava a rebre els primers encàrrecs. Els principals projectes que construiria i el posterior reconeixement a la seva professió van trigar uns anys a arribar.

Mentrestant, els petits projectes que li encarregaven permetien practicar el seu art: un quiosc de serveis, il·luminacions, una vitrina, dibuixos per una cavalcada… Eren projectes molt diferents però que van sumar per convertir-se en un dels millors arquitectes d’arreu del món.

Així doncs, durant el disseny d’una vitrina de cristall destinada a l’Exposició Universal de París, va conèixer el que seria durant molts anys el seu millor client: l’Eusebi Güell. Negociant i mecenes, va confiar amb els ulls tancats en el potencial d’en Gaudí.

L’any 1884 va començar la primera obra a l’interior de la Finca Güell, la restauració i ornamentació de l’entrada i dels pavellons. Va continuar amb la construcció del Palau Güell, situat a Nou de la Rambla, i finalment va arribar la urbanització del Park Güell. Tots dos feien un tàndem molt efectiu, ja que també va construir la Casa de los Botines (propietat d’Eusebi Güell) a Lleó, i El Capricho a Cantàbria (propietat d’uns amics d’en Güell).

Les obres d’Antoni Gaudí poden ser diferents entre si, però totes tenen elements originals que identifiquen molt fàcilment el seu creador. Explicar la bellesa d’aquestes creacions no és el mateix que veure-la amb els mateixos ulls, per això els dissabtes i diumenges a les 11.15 hores (excepte festius) s’organitzen visites guiades als diferents espais de la Finca Güell: la història i simbolisme del drac, la casa del porter, les cavallerisses o els exteriors de la finca. És una visita molt interessant i que dóna una bona idea de la magnitud d’aquesta finca en el seu moment (el recinte del Palau Reial també era propietat de la família Güell).

Els Pavellons de la Finca Güell es troben només a 5 minuts a peu des de la parada Pius XII de TRAM (línies T1, T2 i T3). L’entrada general té un preu de 5 € (imprescindible reserva prèvia al 93256250).

Des de l’ordinador i sense sortir de casa també es pot realitzar aquesta visita. La Universitat de Barcelona ha desenvolupat un projecte audiovisual per passejar pel recinte sense desplaçar-se al lloc. Es pot accedir des del web del projecte.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.