TRAM col·labora amb el Dia Mundial de la Creu Roja

La Creu Roja ajuda arreu del món a persones que pateixen a conseqüència d’una guerra, dóna suport en tasques de salvament en accidents o emergències i a persones que es troben en situació vulnerable. I aquest any, han activat la campanya #EncaraNo per lluitar contra la cronificació de la pobresa, condició que es dóna en el 64% de les persones ateses a l’entitat.

Les persones que es troben en aquesta situació són famílies amb infants a càrrec o monoparentals, persones treballadores amb recursos insuficients i majors de 60 anys, que no poden assumir les despeses bàsiques com l’habitatge, la sanitat, l’alimentació o l’educació.

Gràcies a les recaptacions de les accions solidàries que organitzen, l’ajuda de les administracions públiques i les donacions de particulars i empreses, aconsegueixen dur a terme els projectes proposats. Enguany TRAM, col·labora amb la Creu Roja amb una donació econòmica i la visibilitat de la campanya als combois, un tramvia de cada xarxa farà la seva ruta amb la imatge vinilada de la campanya. Apareixeran diferents paraules inacabades que fan referència a les necessitats bàsiques, així es farà evident d’una manera creativa i efectiva els drets incomplets de les persones.

Col·laborar amb l’entitat de forma solidària és gratificant i s’adapta a qualsevol pressupost. A banda de les donacions recurrents o els donatius puntuals, també es pot ajudar participant en les accions de recaptació solidàries, com el Sorteig d’Or, que se celebrarà al juliol.

L’origen de la Creu Roja

Henry Dunant va ser un empresari, filantrop i humanista nascut a Ginebra el 1828. Probablement, no és una figura tan coneguda com ho és l’entitat que va fundar: la Creu Roja, composta en l’actualitat per gairebé 200 equips voluntaris que ajuden a les persones més desfavorides. Durant aquesta setmana, s’ha commemorat el Dia Mundial de la Creu Roja, coincidint amb el naixement de Dunant, un 8 de maig.

L’any 1863 es va fundar la Creu Roja gràcies a la participació altruista de Dunant a la batalla de Solferino. La seva tasca principal va ser la d’organitzar la població civil per proporcionar assistència als soldats ferits, d’una manera totalment diferent de la qual s’havia fet fins aleshores: atenent els ferits de qualsevol bàndol. Amb els seus propis mitjans va comprar material per a les cures, va aixecar hospitals de campanya i, per si encara fos poc, també va inventar la farmaciola de primers auxilis.

Un cop finalitzada la batalla, va descriure en un llibre (distribuït entre persones influents) l’experiència viscuda i el concepte d’una organització neutral per ajudar a les persones ferides en qualsevol indret. La idea va tenir tant èxit que finalment es va fer realitat.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.