Practica el BookCrossing i allibera els llibres!

El BookCrossing, també anomenat BC (becé) o Passallibres en català, és un moviment global que consisteix a convertir qualsevol indret del món en una biblioteca, amb la particularitat que és el llibre qui troba el lector, i no a l’inrevés. Així, els llibres són “alliberats” a diferents espais i tothom els pot trobar, endur-se’n un, llegir-lo tranquil·lament, i retornar-lo en el moment que vulgui i allà on vulgui!

És una manera molt divertida de descobrir títols nous i a més, com és una iniciativa practicada arreu, podem gaudir la lectura en diversos idiomes si fem turisme.

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2001 quan en Ron Hornbaker, un apassionat de la lectura, va descobrir el web On és en George?, una pàgina on els usuaris registraven els dòlars i podien seguir el recorregut dels bitllets. Va extrapolar la idea a la literatura i així va crear la pàgina web oficial: BookCrossing.com.

Per gaudir de les lectures cal anar a un punt oficial de BookCrossing, com ara La Fàbrica del Sol (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4) i escollir un llibre. A continuació, ens podem dirigir a la pàgina de BookCrossing, i en indicar el número d’identificació sabrem tots els llocs per on ha viatjat aquell títol. Un cop ja l’hem llegit, el retornarem al mateix punt o un altre d’oficial i l’alliberarem per a continuar el seu viatge.

Si en cas contrari, volem posar un llibre en circulació, haurem de registrar el títol a la mateixa pàgina web i escriure en llapis el número d’identificació.

Hi ha altres maneres alternatives d’utilitzar aquest servei, com per exemple deixar els llibres sense registrar a qualsevol indret, com ara un banc del parc o un gimnàs. En aquest cas, com serà un llibre sense identificació, no coneixerem el seu recorregut. No obstant això, complirà igualment la seva funció: estar en circulació i seguir viatjant arreu!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.