2019, any de l’arquitecte Jujol

En Josep Maria Jujol és considerat un dels referents en l’arquitectura modernista de Catalunya. Se’l coneix com l’artista total, ja que no només va ser arquitecte, sinó que va ser també un reconegut escultor, dibuixant, pintor, esgrafiador, decorador i dissenyador.

Enguany, es commemora el 140è aniversari del seu naixement amb el moviment Jujol140, que té l’objectiu de difondre la seva figura i obra mitjançant diverses activitats fins al setembre. Les seves col·laboracions van ser arreu de Catalunya, però una gran part es troba a Sant Joan Despí, ja que va ser l’arquitecte municipal de la ciutat.

Aquí es troben meravelles arquitectòniques com Can Negre o la Torre de la Creu, que o bé es poden visitar de manera lliure, o seguint la ruta saludable de Sant Joan Despí (que passa per més punts d’interès). Fora d’aquí, també ha deixat la seva empremta a Cornellà, com ara la Casa Camprubí (parada de TRAM Fontsanta | Fatjó – línies T1 i T2), i en obres com La Pedrera, el Park Güell o la Casa Batlló, entre d’altres (durant un temps va ser col·laborador de Gaudí).

Fins al setembre hi ha programades més d’una vintena d’activitats al voltant de l‘obra d’en Jujol i el modernisme, però us recomanem les següents:

  • Concurs d’aparadors modernistes: diversos establiments de Sant Joan Despí, fins al 25 de març.
  • Room escape a la Torre de la Creu (entrada 6 euros): dissabtes fins al 13 d’abril, cada hora des de les 18 h fins a les 22 h (parada de TRAM La Fontsanta – línia T2).
  • Visita a l’Ateneu Barcelonès (entrada 4 euros): 23 de març i 7 d’abril, a les 12 hores.
  • Concert de primavera a la plaça de l’Església de Sant Joan Despí (accés gratuït): 23 de març a les 21 h (parada Bon Viatge – línies T1 i T2).
  • Itinerari Modernista Jujol amb inici a Can Negre (entrada 6 euros): 31 de març a les 11 h (parada de TRAM La Fontsanta – línia T2).
  • Exposició ‘Jujol, grans dibuixos’ a Can Negre (accés gratuït): fins al 28 d’abril.

La programació completa i la informació d’inscripció a les activitats la trobareu al web de Jujol140.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.