Una Barcelona de pel·lícula!

Coneixem Barcelona i els seus voltants com un gran espai on fer activitats de tota mena: practicar esport, visitar museus, anar de compres, sortir a restaurants, etc. Però la seva història cinematogràfica és més desconeguda, ja que s’ha convertit en moltes ocasions en un plató de cinema, i els seus carrers, edificis i muntanyes en escenaris de pel·lícula.

En molts casos són pel·lícules reconegudes, que segurament hem vist, però que de ben segur alguns dels seus espais ens han passat desapercebuts:

  • Libertarias, Vicente Aranda Ezquerra, 1996; Biutiful, Alejandro González Iñárritu, 2010 i The Gunman, Pierre Morel, 2015. Als 3 films apareix la mateixa plaça de Barcelona: la plaça Reial. A més a més, aquest lloc és tan fotogènic que l’actor Javier Bardem va repetir la visita dues vegades, amb Biutiful i amb The Gunman.
  • Todo sobre mi madre, Pedro Almodóvar, 1999. Va ser la primera vegada que el director va gravar a Barcelona. Els indrets escollits van ser els carrers de Ciutat Vella (una de les protagonistes vivia al costat del Palau de la Música), la Sagrada Família o el Cementiri de Montjuïc.
  • El Perfume, Tom Tykwer, 2006. Els carrers, places i edificis del barri gòtic, el Poble Espanyol i el laberint d’Horta van ser ideals per ambientar la pel·lícula a la França del segle XVIII.
  • [REC], Jaume Balagueró, 2007. La Casa Argelich, situada a rambla de Catalunya, 34, ha estat testimoni de la gravació de 94 films, entre els quals es troben Salvador, Mientras duermes i [REC].
  • Manuale d’Amore 2, Giovanni Veronesi, 2007. La segona part de la pel·lícula Manuale d’Amore es va rodar tant a Roma com a Barcelona. Aquí van aparèixer llocs com la Sagrada Família, la Vila Olímpica, i el port i les platges de la Barceloneta.
  • Vicky Cristina Barcelona, Woody Allen, 2008. En aquest film apareixen dues localitzacions icòniques: el Tibidabo, i el Parc de la Ciutadella.
  • Tres metros sobre el cielo, Fernando González Molina, 2010. Diverses escenes de l’adaptació de la novel·la de Moccia, es van gravar al pont de Vallcarca, a la discoteca Razzmatazz i al Parc de la Ciutadella (on la protagonista es posa en forma). La segona part d’aquesta història romàtica, Tengo ganas de ti, es va gravar a un dels espais més especials d’Horta: els búnquers del Carmel.

D’emplaçaments on s’han gravat sèries o pel·lícules hi ha molts més, però us hem mostrat els més interessants i als quals podreu accedir en TRAM o un altre transport públic.

Coneixeu un altre lloc de Barcelona o voltants que s’hagi vist al cinema?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.