Arriba l’hora del Planeta

El canvi climàtic és un concepte ja ben conegut per tothom. Hi ha moltes accions que realitzem de manera individual per aportar el nostre granet de sorra, i moltes d’elles les fem sense adonar-nos. Utilitzar el transport públic en lloc del privat (millor si aquest és sostenible, com el TRAM), reduir el consum d’aigua i electricitat, o reutilitzar envasos i finalment, reciclar-los.

No obstant això, de vegades no sabem molt bé com podem contribuir de forma col·lectiva a combatre el canvi climàtic. Per això, iniciatives com l’Hora del Planeta reivindiquen el pensament general de la població i la necessitat de tenir cura del planeta.

L’acció de l’Hora del Planeta consisteix a apagar la llum, aquest dissabte dia 30, de 20.30 h a 21.30 h. Tots plegats i a la mateixa hora. Ciutadans, ajuntaments, centres educatius i negocis poden participar fàcilment per donar visibilitat a aquesta realitat que és cada dia més evident, però que també, com som més conscients, proposem cada vegada més solucions.

Per exemple, també es plantegen 3 reptes addicionals per dur a terme aquest dissabte, que ajudaran encara més a conservar el medi ambient:

  • Dia sense plàstic: el repte consisteix a eliminar completament l’ús d’envasos de plàstic.
  • Dia sense carn: aquest repte proposa no consumir carn ni cap aliment d’origen animal.
  • Dia sense emissions: el tercer repte reclama disminuir les emissions en el transport, prioritzant els vehicles elèctrics, la bicicleta, o els desplaçaments a peu.

L’objectiu d’aquestes accions és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania que siguin més sostenibles amb el món. A la pàgina web a més, es pot descarregar més informació sobre tots els reptes i altres consells sostenibles.

Aquest és un dels moviments més importants que es realitzen globalment, ja que l’Hora del Planeta es va originar a Sidney l’any 2007. A poc a poc, aquest moviment s’ha expandit i actualment es fa a 188 països.

És un exemple ben clar de com un petit gest es pot convertir en un molt gran!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.