Rutes saludables sense sortir de la ciutat

Any nou, vida nova! Després d’aquestes festes en les quals hem gaudit de la família i la gastronomia, no hi ha millor manera de tenir cura de la nostra salut física i mental, que exercitar el nostre cos fent una passejada saludable i tranquil·la, tot apreciant el paisatge.

A Sant Joan Despí han ideat una bona fórmula per gaudir de la natura i l’esport sense sortir de la ciutat. Es tracta dels camins saludables, una combinació de pràctica esportiva i l’impuls del patrimoni cultural amb 3 rutes circulars de 4,6; 6,3 i 9,7 km per la ciutat i la zona agrícola a prop del riu Llobregat. Totes les rutes tenen el mateix punt de sortida com d’arribada: el Parc de la Fontsanta (parada Centre Miquel Martí i Pol – línia T2 de TRAM).

Els tres itineraris estan assenyalats amb distintius de diferents colors. La ruta més curta (ruta 1), de color vermell, creua el passeig del Canal, on molt a prop es troba la masia Can Negre, actualment habilitada per realitzar activitats culturals, i l’edifici modernista Torre de la Creu (o torre dels ous), ambdós de l’arquitecte Josep Maria Jujol, el col·laborador més conegut de Gaudí. L’itinerari es realitza en 1 hora.

La ruta 2, de color verd i 6,3 quilòmetres de llargada, es realitza en aproximadament una hora i mitja, passa per l’Eixample del barri Centre (a la vora de l’Ajuntament) i durant el camí de tornada també es poden visitar els dos edificis de la ruta anterior.

El tercer itinerari, identificat amb color blau, s’allarga fins a arribar a la zona agrícola que limita amb Sant Vicenç dels Horts i continua pel riu Llobregat. De tornada, se seguirà pel mateix camí que les dues primeres rutes. Aquest trajecte de gairebé 10 quilòmetres es fa en 2 hores.

Aquests itineraris estan ideats per potenciar un estil de vida actiu i més sa entre la ciutadania i una mobilitat sostenible, per això no tots els itineraris són exclusius per vianants. La tercera ruta, en arribar a la zona agrícola, és ideal per moure’s en bicicleta, doncs podem allargar aquesta ruta pel camí sud del riu que du a la platja (afegir una hora més de trajecte), o bé pel camí nord fins a altres poblacions com Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei o El Papiol. En aquest cas calcularem el temps segons la població a la qual vulguem arribar.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.