Els secrets artístics i botànics del Turó Park

A dues passes de la parada de TRAM Francesc Macià hi ha un espai ple d’art i vegetació. És una pista fàcil, ja que estem parlant del Turó Park, l’oasi de tranquil·litat perfecte per descansar i alhora fer cultura.

Probablement no pensaríem mai que es troba a la vora de la Diagonal, si no fos perquè entre el verd dels arbres s’esbrinen alguns dels edificis que envolten el parc. Però entrar-hi és transportar-se des de la ciutat fins a la natura, per a descobrir els seus secrets i encants amagats.

Com per exemple, no és gaire sabut que aquesta zona era un parc d’atraccions propietat de la família Bertrand-Girona. Quan el negoci va tancar les seves portes, el van cedir a l’Ajuntament per reconvertir-lo en un parc per al veïnat, el qual va ser inaugurat l’any 1934.

El seu interior té un gran valor artístic i botànic, ja que es podria dir que alberga dos parcs en un. I és que gràcies a la col·lecció escultòrica i a l’extensa biodiversitat, es pot descobrir el parc des de dos vessants ben diferents que denoten la gran importància que tenia per a la ciutadania. Al bell mig, la plaça del Teatret, que actualment s’utilitza com a zona de descans, va funcionar durant molts anys com a teatre a l’aire lliure.

Des de la plaça del Teatret quinze escultures reten homenatge als escriptors i artistes de l’època, com Salvador Espriu, Federico García Lorca o Fernando Pessoa. També és important la representació femenina, com les escultures a la Maria Mercè Marçal, la Sylvia Plath o l’Alfonsina Storni, il·lustres poetesses del segle XX.

Tant si se segueixen els dos itineraris alhora o bé, només es recorre el botànic, es trobarà una vegetació espectacular, ja sigui per la grandària dels exemplars, per la seva exclusivitat o per l’esplendor. Ja des de la porta principal un bosquet d’alzines dóna la benvinguda al visitant, i al seu voltant hi ha lloc per les magnòlies, els pebrers, cedres de l’Himàlaia i palmeres d’espècies diferents. Un dels llocs més curiosos del parc, situat a l’extrem oposat de l’entrada principal, és la zona dels parterres de rosers i plantes aromàtiques.

I no només hi ha vegetació i art. Al Turó Park també hi ha un bar, taules per practicar ping-pong, àrea d’esbarjo infantils, i zones per a fer un pícnic a la natura en plena ciutat.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.