Juguem a la petanca?

Quantes vegades ens hem parat a contemplar la petanca? Segurament el que més hem vist és gent gran. Però la realitat és que és un esport que cada cop està més de moda. Més de 100.000 persones juguen a Espanya habitualment, de les quals, 10.000 estan inscrites a la Federació Catalana de Petanca i al voltant de 1.500 són menors de 35 anys.

Així doncs, és una activitat recomanada per a tothom. De fet, a països com els Estats Units o França és tan reconeguda que habitualment s’organitzen competicions oficials.

Jugar-hi és divertit, ja que té unes regles molt senzilles. Es necessiten només dues persones o dos equips. Cadascú té 3 boles metàl·liques (cada bola pesa uns 700 grams), que es llancen per apropar-se al màxim a una piloteta de fusta, anomenada bolig, situada al centre de la pista. La persona que més s’hi apropa aconsegueix 1 punt, i en arribar als 13, es converteix en la guanyadora del joc.

Gairebé tots els terrenys són vàlids per practicar la petanca, però és aconsellable una zona amb sorra, grava, o gespa curta. Hi ha tants espais de petanca que de vegades passen desapercebuts, com a exemple, només al districte de Sant Martí hi ha 135 espais habilitats, i en total, a Barcelona sumen gairebé 600.

De ben segur que en qualsevol punt de la xarxa de TRAM hi ha un parc per practicar, per això et recomanem els següents:

  • Parc de la Ciutadella (parada Wellington – línia T4)
  • Parc de Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6)
  • Parc de Diagonal Mar (parada El Maresme – línia T4)
  • Parc del Centre del Poblenou (parada Fluvià – línia T4)
  • Parc del Clot (parada Can Jaumandreu – línies T5 i T6)
  • Parc del Gran Sol (parada Gorg – línia T5)
  • Parc de Torreblanca (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)
  • Plaça de la Bòbila (parada Can Rigal – línies T1, T2 i T3)

Hi ha pistes molt ben condicionades on s’entrenen els equips federats, com ara el Parc de Can Dragó o el Parc del Carmel. Tots els matins s’hi pot veure algun equip de petanca amb públic al voltant perquè animar pot ser tan divertit com jugar-hi!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.