BaixCicletada 2019, zona de transports sostenibles

L’ús diari de la bicicleta aporta molts beneficis tant físics com mediambientals. Per una banda, es fa exercici saludable, i per l’altra, no contamina l’entorn. I si es vol arribar a un punt concret d’una manera més ràpida, o bé a una zona que no disposa encara de carril exclusiu per a bicicleta, és tan senzill com combinar amb un transport públic sostenible.

Actualment hi ha a Barcelona 200 quilòmetres de carril bici que permet desplaçar-se còmodament per tota la ciutat. En un futur pròxim, es preveu que el nombre de carrils vagi en augment. L’objectiu és donar prioritat a transports sostenibles com a una de les solucions per al canvi climàtic. Amsterdam és un exemple de ciutat conscienciada amb aquesta lluita, ja que té censades 800.000 bicicletes, gairebé una per a cada habitant. Així doncs, el seu centre és per als vianants, transports públics i bicicletes. Només en casos concrets es permet el pas a vehicles autoritzats.

I aquest diumenge el Baix Llobregat també es convertirà en una zona de preferència per a bicicletes, gràcies a la BaixCicletada popular. Tothom pot participar d’aquesta festa (tot i que no és recomanable per a menors de 8 anys), però això sí, complint amb les normes de seguretat, per la qual cosa, tots els menors de 16 anys hauran de dur casc obligatòriament.

Per facilitar els desplaçaments s’han habilitat 4 punts de sortida inicials: Hospitalet de Llobregat (18,6 km); Sant Vicenç dels Horts (15,2 km); Santa Coloma de Cervelló (11,2 km) i Sant Boi de Llobregat (10,7 km).

Però també altres punts intermedis (amb un recorregut lleugerament menor) a la resta de poblacions:

  • Esplugues de Llobregat: Pl. Santa Magdalena, a les 10.20 h.
  • Sant Just Desvern: Parc del Parador, a les 10.30 h.
  • Cornellà de Llobregat: Mercat de Sant Ildefons, a les 11 h.
  • Sant Joan Despí: Rambla Josep M. Jujol, a les 11.25 h.
  • Sant Feliu de Llobregat: C. Joana Raspall/Av. Onze de Setembre, a les 11.45 h.

Participar en la BaixCicletada és gratuït, però és imprescindible inscriure’s al web o a cada punt de sortida trenta minuts abans de l’inici.

Totes les rutes tenen el seu punt final al parc de Torreblanca on es farà una festa amb sortejos. Per retornar al punt de sortida, es pot seguir el mateix recorregut amb bicicleta o bé, agafar el TRAM a la parada Sant Feliu | Consell Comarcal (línia T3).

A l’hora de dinar, si ho combinem amb una dieta mediterrània amb productes de proximitat, aconseguirem participar en una festa sostenible sense impacte negatiu per al medi ambient!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.