Rutes saludables a Badalona

El senderisme és una de les activitats esportives més saludables. El pot practicar tothom, és adaptable a tots els nivells i permet mantenir un estil de vida actiu de manera senzilla. Si a més a més, modifiquem la ruta puntualment, també es poden descobrir nous indrets. Els caps de setmana són ideals per fer aquesta activitat amb la família.

La proximitat de l’àrea metropolitana de Barcelona amb la muntanya és molt important per combinar rutes urbanes i rurals, a les quals s’arriba caminant o amb transport públic. Això sí, en les èpoques de molta calor, és millor evitar caminar durant les hores de més sol.

El Programa d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de l’Ajuntament de Badalona vol fomentar la pràctica d’exercici amb diferents itineraris que explorin les zones de la ciutat. Per exemple, si fa un bon dia i ens ve de gust un pícnic, podem seguir la ruta Can Mora de gairebé 5 quilòmetres. Però en cas contrari, si fa mal temps o només volem fer un exercici ràpid, podem escollir la ruta Parc Montigalà d’un quilòmetre i mig.

Itineraris de natura:

  • Ruta Parc Montigalà (1,5 km): itinerari pla i circular, inici i final a l’avinguda de Puigfred.
  • Can Mora (4,9 km): itinerari amb un desnivell lleu, inici a l’avinguda Bac de Roda fins a la Colònia de Sant Antoni.

 

Itineraris urbans:

  • Ruta Marquès de Mont-roig (1,5 km): itinerari pla i recte. La sortida és a la parada de TRAM Gorg (línia T6) i arriba fins al carrer Almeria.
  • Ruta Palau Municipal d’Esports (1,9 km): itinerari circular i pla, inici i final a la parada de TRAM Sant Roc (línia T6).

 

Itineraris de platja:

  • Port de Badalona (2,9 km): itinerari semicircular que permet visitar el Pont del Petroli o la fàbrica d’Anís El Mono. Inici a l’avinguda Martí i Pujol.
  • Passeig Marítim (3 km): itinerari per la costa fins a arribar a Montgat. Inici a la Platja del Pont d’en Botifarreta.

Al web del programa PAFES hi ha informació de totes les rutes i el recorregut, així com indicacions per a fer les excursions de forma segura, com dur sempre una ampolla d’aigua i equipar-se amb calçat còmode.

Caminem i fem salut!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.