Centre LGTBI, espai pioner per a la diversitat sexual i de gènere

La comunitat LGTBI ja té un espai pioner a Barcelona que donarà visibilitat a la diversitat sexual i de gènere. És el Centre LGTBI, inaugurat el gener i situat al carrer Comte Borrell, 22.

L’objectiu principal d’aquesta entitat és oferir informació a tothom qui ho necessiti, ja que treballa en defensa dels drets i les llibertats d’aquest col·lectiu. Però a banda d’aquest assessorament, també és un espai creat per donar veu a diferents iniciatives gràcies als diferents espais polivalents per acollir xerrades, exposicions o tallers, entre altres activitats.

Així doncs, el centre desenvolupa diferents línies d’acció: l’assessorament i orientació, la cultura i sensibilització, i l’espai de referència per entitats.

  • Assessorament i orientació: l’equip de psicòlegs, treballadors socials, de la salut o advocats informen i orienten a les persones usuàries o les seves famílies.
  • Cultura i sensibilització: en els diferents espais polivalents com l’auditori es fan formacions o altres activitats de sensibilització generalment obertes al públic.
  • Espai de referència per entitats: espai permanent per acollir diverses entitats de la comunitat LGTBI al centre, com ara l’Associació de Famílies LGTBI (FLG) o l’Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals (AMPGIL).

El centre també disposa d’un protocol propi preparat per abordar els casos d’agressions d’LGBTI-fòbia, tot i que també col·labora puntualment amb altres entitats com l’Observatori contra l’Homofòbia, que compta amb serveis d’assessorament a les víctimes i una oficina de denúncies.

Una de les activitats de visibilitat del col·lectiu que acull el centre des d’aquest mes és l’exposició “Construccions identitàries”, de la fotògrafa Mar C. Llop. Fins al 13 de març estarà activa l’exposició que documenta la transformació dels cossos des de les experiències que viuen les persones transgèneres. Avui a les 19 hores, l’autora de l’obra farà una visita guiada a l’exposició, oberta al públic i sense inscripció prèvia.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.