Quanta energia consumeixes a la llar?

El consum i la despesa elèctrica és una qüestió que afecta a tothom. Canviar a uns hàbits més sostenibles comporta beneficis, en primer lloc, en la lluita contra el canvi climàtic, i en segon lloc, en l’economia, ja que un consum més eficient s’evidencia en la factura.

A més a més, en aquesta època, la qual passem llargues estones fora de casa, és essencial tenir en compte diversos consells per reduir al mínim la despesa energètica. Una solució molt útil i fàcil, és consultar la calculadora energètica per comprendre millor quanta energia es consumeix a la llar durant tot un any.

La calculadora és una eina que a banda de facilitar-nos les dades reals sobre la despesa de cada estança de la llar, ens fa recapacitar sobre l’ús responsable dels aparells elèctrics. Per exemple, sabies que la funció stand-by dels televisors, també consumeix? Si ens hem d’absentar diversos dies, és recomanable desconnectar tots els aparells que no s’utilitzin diàriament.

El primer pas és emplenar les dades sobre l’habitatge: orientació, any de construcció, nombre d’habitacions, etc.

A continuació s’introdueixen les dades sobre la potència dels aparells elèctrics i el seu ús setmanal aproximat: nevera, microones, climatització, electrònica, i fins i tot, el cotxe o patinet elèctric. Per facilitar l’entrada de dades, l’aplicació ja incorpora tots els aparells que hi ha habitualment a la llar. Però, també podrem incorporar aparells que no apareguin al llistat, com una escombra elèctrica.

En el tercer pas es resumeix d’una manera molt visual quins són els aparells de més consum (en color vermell), els de menys (color verd), i la despesa anual real.

Segons les dades introduïdes ens facilitaran consells molt interessants per reduir la factura:

  • Eliminar les acumulacions de gel del congelador, en cas contrari, es consumeix el doble d’energia.
  • Separar la nevera uns 5 cm de la paret per tal de facilitar-ne la ventilació.
  • Substituir tubs fluorescents per il·luminació LED.
  • És recomanable rentar en fred i utilitzar aigua calenta només quan sigui necessari.

Els resultats poden sobtar molt si tenim aparells d’eficiència tipus A, ja que aquells que pensàvem que consumirien més energia (com la rentadora, el forn o el rentavaixella) en realitat poden ser els de menor despesa, en relació a d’altres, com un ordinador de sobretaula connectat 12 hores al dia.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.