tram visitar museus

Visita Catalunya en un clic de ratolí

Quan fem un viatge, ens agrada descobrir el patrimoni cultural dels indrets que visitem. Abans fem una recerca d’informació, normalment a internet, per esbrinar tot el que hi ha als voltants i així no perdre’ns cap detall. Però de vegades, ens oblidem que el nostre entorn també té moltes coses a oferir i que ens passen desapercebudes.

Ara això ho podem solucionar ràpidament gràcies a l’eina web Visit Museum, creada amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Sense moure’ns de casa, ens permet viatjar a més de 220 museus, monuments i jaciments: des del MACBA fins a l’arc de Berà, passant pel Museu de l’anxova a l’Escala, el Parc arqueològic de Balaguer o les Coves de Sant Oleguer a Sabadell.

L’objectiu principal del web (també està disponible en aplicació per a mòbil) és proveir els turistes d’una guia completa i accessible a tota l’oferta cultural i artística de Catalunya. Ara bé, sense ser cap turista, també podem descobrir nous enclavaments molt a prop del nostre entorn. La informació que podem trobar al web és pràctica: descripció de l’espai, horaris i tarifes, i inclús, en alguns casos, tindrem accés virtual als objectes i peces del museu més rellevants.

Amb l’eina VisitMuseum podrem agafar el tramvia virtual i visitar en pocs segons als següents museus (als quals també arribaràs en TRAM):

  • Museu del Disseny
  • Museu de la Música de Barcelona
  • Camp Nou Experience
  • Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  • Museu Picasso
  • Museu d’Història de Catalunya

Una de les novetats és que gairebé una trentena d’espais també incorporen les seves audioguies per gaudir i conèixer la seva història. És el cas del Museu del Suro de Palafrugell, des d’on el cuiner Josep Roca explica com es pelaven els suros i les eines emprades; el Museu de les Terres de l’Ebre, que ens guia sobre les diferents civilitzacions que van poblar la zona (ibers, romans…); o el Museu d’Història dels Jueus (Girona), que ens descobrirà el dia a dia de la comunitat al Call.

És una activitat ideal per fer sense sortir de casa, gaudint de la cultura de Catalunya i descobrint nous indrets.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.