Adeu, 2023: resum de l’any que deixem

Aquest any, al bloc de TRAM, hem posat sobre la taula una àmplia gamma de temes, molt diversos, però que comparteixen alhora una mateixa connexió: demostren que el transport públic no és només un mitjà de transport, és també una via per conèixer nous projectes, descobrir algunes curiositats i experimentar i gaudir d’activitats.

La sostenibilitat ha estat una de les qüestions recurrents. La consciència ambiental és un aspecte vital, i així ho hem fet saber amb suggeriments pràctics per millorar la nostra empremta ecològica. Hem ressaltat la importància de la gestió responsable dels recursos energètics, promoure l’ús d’energies renovables i fomentar hàbits sostenibles en la nostra rutina quotidiana, com la reducció del plàstic d’un sol ús.

D’altra banda, hem compartit receptes i consells d’agricultura de temporada i de proximitat, i en especial, la cuina de reaprofitament que pot ser incorporada a la nostra dieta diària, tant per a alimentar-se saludablement com per contribuir a la sostenibilitat.

I en un transport 100% sostenible com és el tramvia, hem accedit a zones naturals i parcs, destacant la facilitat d’arribar còmodament a llocs de muntanya com Collserola, fomentant la relació entre la ciutat i la natura, i proposant activitats per a un lleure responsable i respectuós.

En el cor del lleure es troben els centres cívics, la xarxa de participació ciutadana i cohesió social. Hem explorat les múltiples activitats culturals i educatives que ofereix, en concret, del centre cívic Can Déu. Tallers, exposicions i esdeveniments musicals (cicle de concerts de jazz), celebrat a una de les terrasses amb més encant del barri de Les Corts.

Continuant amb l’art, en aquest cas, art urbà, durant el 2023 hem inaugurat el darrer mural d’Art al TRAM, a la parada Espronceda. L’artista Kenor ha cedit tot el protagonisme a les persones usuàries del tramvia: les veus, el moviment i la diversitat a través de l’art geomètric i les formes lineals.

Amb l’inici de l’Any Tàpies diem adeu al 2023 i encetem el 2024, any de traspàs.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *