Arriba el bon temps: 3 excursions a prop de Barcelona

Amb l’arribada de la primavera ve més de gust sortir i fer alguna excursió. En tramvia pots arribar fàcilment al peu de la muntanya de Collserola i gaudir d’unes vistes espectaculars des de les bateries de Sant Pere Màrtir o del poblat ibèric de la Penya del Moro. També en tramvia, i aprofitant els descomptes de la Ruta del TRAM, descobriràs joies modernistes, edificis singulars i parcs de fantasia molt a prop de Barcelona:

  1. Esplugues de Llobregat (es recomana fer-la l’últim diumenge del mes)

Inicia l’excursió al Museu de Can Tinturé, a la parada Pont d’Esplugues (línies T1, T2 i T3). Va ser una de les fàbriques tèxtils més importants de la ciutat, on coneixeràs el seu funcionament i el procés de teixit tradicional. A dues passes, trobaràs el Museu la Rajoleta, antigament referent de la producció de ceràmica i rajola catalana a l’època modernista. En ambdós museus tindràs un 2×1 de descompte.

Tot just a la part posterior dels museus es troba el Monestir cistercenc medieval de Santa Maria de Montsió. Va ser fundat el segle XIV i va continuar en actiu fins a l’any 2020. La visita de franc inclou l’església i el claustre, el qual prové, pedra a pedra, d’un antic monestir situat a Barcelona. L’excursió finalitzarà al Parc de Can Vidalet, a la parada Ca n’Oliveres (línies T1, T2 i T3), i hi arribaràs pel carrer de Laureà Miró. Relaxa’t en un entorn verd visitant els jardins, fent exercici a la zona esportiva o gaudint de les vistes panoràmiques des del mirador del parc.

  1. Sant Joan Despí (es recomana fer-la l’últim diumenge del mes).

L’excursió comença a l’Ermita medieval de Santa Maria del Bon Viatge, a la parada Bon Viatge (línies T1 i T2), construïda al segle XIII. En aquella època hi havia un allotjament molt a prop i a l’Església es documentava el pas dels vianants que s’hi aturaven per demanar a la Mare de Déu tenir un bon viatge. A continuació, pel carrer Torrent d’en Negre, arribaràs al Centre Jujol – Can Negre, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, actual espai cultural i d’interpretació dedicat a l’arquitectura modernista de la ciutat (50% de descompte en l’entrada).

Al mateix carrer veuràs la Torre de la Creu, també de Jujol, ja que era l’arquitecte municipal de la ciutat. Aquest edifici tan singular va ser construït com a residència d’estiu de la seva tia, Josefa Romeu i Grau de Gibert (2×1 amb l’itinerari obra modernista de Jujol). Dirigint-te cap al nord arribaràs al Parc de Torreblanca (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3), de disseny fantasiós ideal per deixar-se perdre per les grutes, illes, coves, llacs i el laberint central.

  1. Sant Just Desvern (visitar qualsevol dia de la setmana)

Des de la parada Walden (línia T3) veuràs l’edifici que porta el mateix nom, el Walden 7, un conjunt d’habitatges de disseny gairebé únic i singular erigit als anys 70 per Ricardo Bofill. Molt a prop, pots visitar el Lacus romà, el qual va sortir a la superfície durant la construcció de la xarxa Trambaix. És un dipòsit per reposar oli o fermentar el most del raïm i que es va descobrir en molt bones condicions.

Després de visitar les ruïnes romanes, pots dirigir-te a la masia Can Ginestar, a la parada Rambla de Sant Just (línia T3). Es tracta de la Casa de Cultura de la Vila, on alberga serveis municipals com l’arxiu històric municipal, la biblioteca, l’emissora de ràdio de Sant Just, aules dels tallers d’arts plàstiques, espais per a les activitats d’entitats locals, una sala d’exposicions i el Centre d’Interpretació del Municipi.

Amb la Ruta del TRAM també podràs visitar altres espais com el Museu de les Matemàtiques i el Museu Palau Mercader a Cornellà o el Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat.

Només cal accedir al web, escollir el punt d’interès, activar la promoció i mostrar-la a l’establiment per aplicar directament el descompte o accedir de franc.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.