Practica ciclisme al Parc Ciclista del Llobregat

Si has viatjat en la línia T3 de Tram entre les parades Montesa i Rambla de Sant Just, molt probablement hauràs observat els ciclistes que passegen i fan esport en un circuit tancat. És el Parc Ciclista del Llobregat, inaugurat l’any 2010 i considerat el segon circuit ciclista de Catalunya (el primer és a Terrassa, creat l’any 2003).

Gestionat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, està situat entre els municipis d’Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. La finalitat és fomentar l’esport saludable entre els aficionats al ciclisme i qualsevol ciutadà en general. En tractar-se d’un circuit tancat, el principal avantatge és garantir en tot moment la seguretat de l’esportista, un factor clau en aquest esport, especialment en el ciclisme de carretera.

El Parc disposa de 3 itineraris adaptats a qualsevol nivell:

  • Circuit asfaltat d’uns 650 metres de llargada i 7 metres d’ample, pensat per a l’entrenament regular.
  • Circuit asfaltat de 250 metres per iniciació.
  • Circuit de terra amb una zona àmplia per a practicar BTT (bicicleta tot terreny o de muntanya) i BMX (bicicleta de motocròs).

Com qualsevol circuit de conducció, cal seguir les normes bàsiques: avançar sempre pel costat esquerre, avisant de la maniobra amb veu alta; portar el casc ben cordat i roba esportiva; i prohibició d’aturar-se al mig de la pista.

Les persones que volen iniciar-se en la pràctica d’aquest esport poden inscriure’s als diferents cursos dirigits a infants i joves de 6 a 16 anys (pràctica de 2 dies a la setmana), així com adults (4 sessions).

Per accedir, en cas de no disposar d’un abonament mensual, es pot adquirir una entrada puntual (2 € joves i 4 € adults), que inclou el préstec de la bicicleta i del casc.

Si utilitzes habitualment la xarxa de Trambesòs, també pots practicar ciclisme al Parc Fluvial del Besòs, el qual disposa d’un carril bici que connecta amb la Ronda Verda, un circuit amb doble sentit de 72 quilòmetres que travessa Barcelona i arriba als municipis propers.

Recorda que també pots accedir al tramvia amb la teva bicicleta, sempre que la capacitat del tramvia ho permeti (evitant, per tant, les hores punta), i situant el vehicle en els espais reservats. 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.