Activitats per protegir el medi ambient

Aquesta setmana el medi ambient és protagonista! El Dia de l’Educació Ambiental (26 de gener) i el Dia Mundial de la Reducció de les Emissions de CO2 (28 de gener), són dos dies de vital importància que ens recorden la necessitat de preservar el medi ambient, i reduir les emissions contaminants per combatre el canvi climàtic.

El Dia de l’Educació Ambiental promou la protecció ambiental i sensibilitza la població sobre els temes relacionats amb el medi ambient, com ara la conservació de la biodiversitat, la gestió de residus, l’eficiència energètica, etc. Aquesta jornada és una oportunitat per aprendre sobre les mesures que podem seguir per protegir el nostre planeta i l’entorn natural.

El Dia Mundial de la Reducció de les Emissions de CO2, per la seva banda, recorda la importància de reduir les emissions de diòxid de carboni, el principal contaminant atmosfèric i causant de la mala qualitat de l’aire que respirem. Una de les mesures clau per a la reducció dels gasos nocius és la creació de les zones de baixes emissions, que limita l’accés dels vehicles més contaminants (aquells que no disposen de distintiu ambiental).

Per contribuir amb el medi ambient i la reducció del CO2 és fonamental dur a terme des de petites accions diàries fins a grans canvis en les nostres vides. Algunes de les mesures que podem prendre són:

  • Utilitzar el transport públic, caminar o anar en bicicleta
  • Fer un consum responsable d’energia i aigua a la llar
  • Reciclar i reduir els residus
  • Consumir productes locals i de temporada
  • Crear un hort urbà al balcó o bé, augmentar el nombre de plantes a la llar.

Durant aquesta setmana també podem participar en algunes activitats centrades a promoure i aprendre més sobre la sostenibilitat i el medi ambient:

  • Espai d’autodescoberta Niu de ciència familiar, al Museu de Ciències Naturals. Tots els dissabtes i diumenges a partir de les 11 h (parada Fòrum – línia T4)
  • Joc virtual La natura en històries, en línia
  • Rebiciclem: Curs de reutilització de bicicletes, a Biciclot Can Picó. El dimecres 25 de gener a partir de les 18 h (parada Marina – línia T4)
  • Xerrada fotogràfica Ornitografies, a l’Ateneu de Sant Feliu de Llobregat. El divendres 27 de gener, a les 19 h (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)

Un granet de sorra de cada persona i de cada entitat esdevindrà un gran canvi per protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *