Celebrem l’Any Nou Xinès!

Benvingut any 4721! Aquest diumenge se celebra l’Any Nou Xinès, que és també conegut com a Festa de la Primavera, una de les festes més importants per a la cultura xinesa. A diferència del calendari gregorià o solar (en el qual el nou any sempre té una data fixa), el calendari lunar xinès es basa en el moviment de la lluna: sis mesos tenen una durada de 29 dies i els altres 6 mesos, de 30 dies. Així, els anys xinesos tenen 354 dies en lloc dels 365 dels anys occidentals. L’inici del nou any és variable, però habitualment arriba entre gener i febrer.

Una altra diferència és que l’any es relaciona amb un dels dotze animals de l’horòscop xinès. Enguany, entrem en l’any del conill, un signe de l’horòscop que també comparteixen les persones nascudes el 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 o el 2011.

L’Any Nou se celebra durant 15 dies, comença amb la neteja a fons de la llar (que representa un nou inici) i la preparació de menjars tradicionals per a la família i amics directes. El primer dia es gaudeix de la gastronomia amb un gran sopar familiar i s’ofereixen ofrenes als déus i als ancestres. Els dies posteriors es visiten altres amics i familiars per donar-los la benvinguda.

Al carrer, les persones es reuneixen per veure els espectacles tradicionals de focs artificials i les danses o desfilades de dracs i lleons. El darrer dia, durant el Festival de la Llum, s’il·luminen fanalets i s’enlairen al cel per desitjar bona sort a tothom!

Les entitats xineses de Barcelona no es perden l’ocasió, i donaran la benvinguda a l’any amb un acte central el dissabte 21 de gener, al passeig Lluís Companys:

  • Durant tot el dia: fira gastronòmica i cultural.
  • A les 11 h: rua amb sortida al parc de l’Estació del Nord.
  • De 12 h a 14 h: espectacles matinals (demostració de kungfu, ball tradicional Tai i de la dinastia Tang, entre altres)
  • De 17 h a 19 h: espectacles de tarda (ball del conill, desfilada de vestits Manxú, ball negre i ball amb ventalls, entre altres)

Consulta totes les activitats al web. Per participar de les activitats cal baixar a les parades Marina o Wellington de la línia T4.

Bon Any Nou!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.