Els darrers Nadals t’hem compartit la nostra recepta d’escudella en versió lleugera i com aprofitar la carn d’olla per fer uns canelons de Sant Esteve boníssims. Enguany, et proposem una recepta més divertida que tant infants com adults gaudiran cuinant: galetes de gingebre.
Aquestes galetes són típiques de països com Bèlgica, Països Baixos, l’est d’Alemanya (Westfàlia i Renània) i zones com el Flandes francès. El nom original és Speculoos i solen preparar-se el dia de Sant Nicolau (6 de desembre) o bé, vendre’s en els mercats nadalencs. Tenen diferents formes nadalenques, i, malgrat que no existeix una recepta concreta, s’utilitza com a mínim una barreja de canyella, nou moscada, clau d’olor, gingebre, cardamom i pebre.
Avui compartim la nostra versió, ideal per esmorzar, berenar o per postres. Et recomanem formes senzilles, com arbres i estels, però pots atrevir-te amb ninots o bastons, només caldrà un motlle o una mica de traça amb el ganivet!
Ingredients:
- 250 g de farina
- 150 g de mantega
- 100 g de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada d’essència de vainilla
- 1 cullerada de sal, canyella i gingebre en pols
- Llapis pastissers de colors (pots trobar-ne al supermercat)
- Perles de sucre o fideus de xocolata per decorar
Preparació:
- Barrejar la mantega amb el sucre i incorporar l’ou.
- A continuació, afegir la farina, sal, canyella, gingebre i l’essència de vainilla.
- Amassar fins a aconseguir una pasta consistent.
- Tapar i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
- Estendre amb ajuda d’un rodet fins a aconseguir un gruix d’1 cm.
- Tallar les galetes amb un motlle amb forma nadalenca o un ganivet.
- Fornejar-les a 180ºC durant uns 15 minuts o fins que les vores comencin a daurar-se.
- Deixar refredar i decorar amb els llapis de colors. Afegir les perles de sucre o fideus de xocolata.
Tasta també la versió de xocolata substituint 125 grams de mantega per cacau!
Bon profit! (i Bones Festes!)