Cuina de Nadal: galetes de gingebre

Els darrers Nadals t’hem compartit la nostra recepta d’escudella en versió lleugera i com aprofitar la carn d’olla per fer uns canelons de Sant Esteve boníssims. Enguany, et proposem una recepta més divertida que tant infants com adults gaudiran cuinant: galetes de gingebre.

Aquestes galetes són típiques de països com Bèlgica, Països Baixos, l’est d’Alemanya (Westfàlia i Renània) i zones com el Flandes francès. El nom original és Speculoos i solen preparar-se el dia de Sant Nicolau (6 de desembre) o bé, vendre’s en els mercats nadalencs. Tenen diferents formes nadalenques, i, malgrat que no existeix una recepta concreta, s’utilitza com a mínim una barreja de canyella, nou moscada, clau d’olor, gingebre, cardamom i pebre.

Avui compartim la nostra versió, ideal per esmorzar, berenar o per postres. Et recomanem formes senzilles, com arbres i estels, però pots atrevir-te amb ninots o bastons, només caldrà un motlle o una mica de traça amb el ganivet!

 

Ingredients:

 • 250 g de farina
 • 150 g de mantega
 • 100 g de sucre
 • 1 ou
 • 1 cullerada d’essència de vainilla
 • 1 cullerada de sal, canyella i gingebre en pols
 • Llapis pastissers de colors (pots trobar-ne al supermercat)
 • Perles de sucre o fideus de xocolata per decorar

 

Preparació:

 1. Barrejar la mantega amb el sucre i incorporar l’ou.
 2. A continuació, afegir la farina, sal, canyella, gingebre i l’essència de vainilla.
 3. Amassar fins a aconseguir una pasta consistent.
 4. Tapar i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
 5. Estendre amb ajuda d’un rodet fins a aconseguir un gruix d’1 cm.
 6. Tallar les galetes amb un motlle amb forma nadalenca o un ganivet.
 7. Fornejar-les a 180ºC durant uns 15 minuts o fins que les vores comencin a daurar-se.
 8. Deixar refredar i decorar amb els llapis de colors. Afegir les perles de sucre o fideus de xocolata.

Tasta també la versió de xocolata substituint 125 grams de mantega per cacau!

Bon profit! (i Bones Festes!)

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.