Collserola i Montjuïc celebren el Dia de les Muntanyes

Les muntanyes són una joia de la natura. Són el 22% de la superfície terrestre, subministren aigua dolça per a més de la meitat de la població mundial, i a més a més, 6 de les 20 plantes alimentàries més importants tenen el seu origen a la muntanya, com el blat, les patates, l’ordi, el sorgo o melca, els tomàquets i les pomes. És evident, doncs, que les zones muntanyenques són essencials per viure.

També atrauen gairebé el 20% del turisme, un turisme que ha de tenir cura de la natura. Demà és el Dia Internacional de les Muntanyes, i enguany, l’ONU, impulsora d’aquest esdeveniment, dóna visibilitat al turisme sostenible. És de baix impacte, que conserva l’ecosistema i la biodiversitat de les muntanyes. Però no només fa referència a llargues estades, sinó que també dóna importància al respecte per la natura en sortides d’un dia.

Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana tenen la sort de gaudir de la Serra de Collserola i Montjuïc. Aquesta última és un mirador excepcional, especialment des del Castell de Montjuïc, gràcies a l’altitud màxima de 177 m. En un dia es pot recórrer a peu, ja que gaudeix de camins asfaltats, o bé, es poden fer altres activitats:

  • Visitar museus: com l’MNAC (a destacar la terrassa, amb una vista de 360º de la ciutat), la Fundació Joan Miró, el CaixaForum o el Pavelló Mies Van der Rohe.
  • Fer esport: escalant i muntant a cavall a l’espai de la Foixarda o bé, fent running al voltant de l’Anella Olímpica.
  • Passejar: pel jardí botànic, pel de Joan Brossa o el de Laribal (on descobrir la Font del Gat, tot i que realment, la font original era a Ciutat Vella).

La Serra de Collserola té una altitud de 516 m i una extensió d’11.000 hectàrees que limiten amb diversos municipis, entre els quals es troben Esplugues, Sant Feliu, Sant Just i Barcelona.

Per la seva extensió es poden practicar moltes activitats, però recomanem les rutes a peu i el pícnic, espais als quals es pot accedir en TRAM. Des de la parada Zona Universitària (línies T1, T2 i T3) s’arriba a les bateries de Sant Pere Màrtir, des de Torreblanca o Walden (línia T3), al turó de la penya del Moro i des de la parada Can Clota (línies T1, T2 i T3), al pícnic de la plaça Mireia. Totes, activitats de franc!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.