App VinclesBCN per combatre la solitud

Es diu que qui té un amic, té un tresor, però si és l’àvia, l’avi o qualsevol altra persona gran és un tresor doble, ja que tenen tota una vida d’experiències i anècdotes captivadores per explicar i que mereixen ser escoltades.

A Barcelona hi ha més de 300.000 persones amb més de 65 anys, i d’aquestes, un 25% viuen soles. De vegades, però, poden tenir un sentiment de solitud (que amb la pandèmia s’ha agreujat) i, tot i voler tenir més contacte amb l’entorn, els manca una connexió d’internet a la llar o el telèfon que disposen no té un funcionament senzill.

El servei VinclesBCN, creat per l’Ajuntament de Barcelona, té l’objectiu de combatre la soledat ajudant a les persones grans a desenvolupar-se amb una tecnologia fàcil i a connectar amb altres persones que tenen interessos comuns. Per utilitzar el servei hi ha diversos requisits, com tenir més de 65 anys, tenir padró a Barcelona, i ser una persona activa que li vingui de gust comunicar-se amb la seva família o amics o bé, conèixer altres persones en la mateixa situació.

Quan l’usuari es dóna d’alta es descarrega l’aplicació en la seva tauleta i si no en té, l’Ajuntament la facilita en préstec amb una connexió d’internet. A través d’un codi personal, la família també pot descarregar-la i començar a comunicar-se.

L’app té diversos botons i icones intuïtius que ajuden a comprendre els diversos espais:

  • xarxa personal: formada per la família i amistats identificades amb una fotografia
  • xarxa grupal: la comunitat d’usuaris que viuen en una mateixa zona o comparteixen interessos comuns
  • agenda per anotar cites i recordatoris

Així, es redueix el sentiment de solitud, es promou l’accés i ús de les noves tecnologies, i es millora la comunicació entre persones: fent trucades, videoconferències, enviant o rebent vídeos, missatges de text i veu. I fins i tot, poden fer noves amistats que vagin més enllà d’una pantalla!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.