#IgualdeProfessionals en el Dia Internacional de la Discapacitat

Avui és el Dia Internacional de la Discapacitat, una jornada per sensibilitzar i reivindicar la normalització de la vida quotidiana en persones amb discapacitat.

Enguany, la campanya #IgualdeProfessionals s’ha enfocat en els estereotips que es troben a l’hora de treballar o cercar feina. Es vol donar visibilitat al talent i les capacitats que hi ha més enllà de les discapacitats, ja que tothom necessita reconeixement professional del seu entorn per poder créixer com a persona.

De vegades, és l’entorn laboral qui crea unes barreres que realment no existeixen, com els prejudicis o les actituds no inclusives, donant per fet que les persones amb discapacitats poden no ser prou productives en el dia a dia.

Amb les il·lustracions humorístiques que relaten escenes de la vida quotidiana, creades per l’artista Javi Royo, es pretén normalitzar la discapacitat, donant valor a les capacitats per sobre de qualsevol limitació. Com a exemple, una situació que es pot donar en un entorn laboral és el d’incorporar a una persona nova amb discapacitat. En una de les vinyetes apareix una companya que no sap ben bé com rebre-la per primera vegada, però ràpidament li responen que és tan senzill com donar-li la benvinguda.

Les il·lustracions també són visibles als seients i a l’exterior d’un tramvia de la xarxa Trambaix que circula fins avui i, per descomptat, al web de la Fundació Eurofirms, entitat que ha engegat la campanya i que treballa per aconseguir dos objectius: per una banda, la inserció laboral de persones amb discapacitat, i per l’altra, la generació o adequació d’entorns laborals que les puguin incloure de forma plena.

Curiosament, la Universitat Oberta Catalunya és una de les primeres universitats d’Espanya en nombre d’estudiants amb discapacitat, durant l’any 2020 ha donat la benvinguda a gairebé 2000 estudiants amb, principalment, discapacitats visuals o auditives, afavorint així la formació continua i la inserció laboral, ja que actualment, només treballa 1 de cada 4 persones que es troba en edat laboral.

Pots donar suport compartint les vinyetes de la campanya a les xarxes socials!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.