Carbasses, castanyes i panellets!

Aquesta setmana la gastronomia té un paper molt important, ja que arriba la Castanyada i Halloween. Tot i que el propòsit o l’objectiu d’ambdues celebracions és similar (recordar aquelles persones que ja no hi són) tenen una diferència molt clara, una té un caràcter més lúdic i festiu, i l’altra, és més familiar.

A Halloween, a banda de les disfresses, l’element que té més èxit i que representa millor la festivitat és la carbassa, però no una qualsevol. És una carbassa “personificada”, normalment amb faccions terrorífiques però que també poden ser divertides, tal com mostra la imatge. Per a fer la forma dels ulls i la boca que més t’agradi tens dues opcions. O bé, foradant-la amb molta cura, o bé, d’una manera més senzilla, retallant les faccions amb cartolina negra. Això sí, abans de tot, l’hauràs de buidar! Pots aprofitar la polpa del seu interior per a fer una crema de carbassa, només caldrà bullir-la amb una patata i mitja ceba fins que estiguin tendres, i a continuació, triturar-ho tot.

Una altra crema, també boníssima (i molt fàcil), per a celebrar la Castanyada, és, evidentment, la crema de castanyes:

Ingredients

 • 150 g de castanyes
 • 1 all
 • 1 porro
 • 40 g de mantega o oli d’oliva
 • 1/2 ceba tendra
 • 1 got de brou de verdures (o aigua si no en tens)
 • 50 ml de nata
 • sal
 • pebre

Preparació

 1. En una cassola sofregir totes les verdures ja picades amb la mantega o l’oli d’oliva.
 2. Un cop la verdura agafi un color daurat, afegir les castanyes pelades i cobrir amb el brou (o l’aigua).
 3. Portar-ho a ebullició durant uns 25 minuts i afegir a continuació la sal i el pebre.
 4. Triturar tot, afegir la nata per alleugerir la crema i servir-la amb crostons de pa. Bon profit!

I per postres, panellets! Són molt fàcils de preparar i si són saludables, com la recepta que et recomanem en aquesta publicació, molt millor!

Aquest any, per què no celebrar-ho tot?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.