Visita la Fundació Miró, la joia artística de Montjuïc

La Fundació Joan Miró respira art tant dins com fora. A dins, a través de la meravellosa col·lecció, i a fora, per l’arquitectura de l’edifici, molt relacionada amb l’artista. És obra de Josep Lluís Sert, gran amic de Joan Miró i un dels impulsors de l’arquitectura avantguardista a Catalunya. Tots dos van idear l’edifici tenint en compte la ubicació a la muntanya de Montjuïc i per tant, van sentir-se amb l’obligació moral d’integrar-lo en el paisatge. Així, l’entorn es fusiona amb l’arquitectura mitjançant les formes suaus i arrodonides de la façana.

Miró era un apassionat de la natura i així ho deixava veure en moltes de les seves obres. Però també està present en els arbres de l’entrada a la Fundació: el xiprer, símbol de benvinguda i d’hospitalitat; l’ametller, renaixement de la natura; l’olivera, signe de longevitat, de resistència i de renovació; i el garrofer, la fertilitat. Per l’artista, un arbre “té una ànima, un esperit” que l’ajudava a trobar inspiració. De fet, aquesta passió també es transmet als visitants, animant a descobrir els diferents camins que envolten el museu i a fotografiar tots els elements curiosos. Després, la sessió fotogràfica continua a l’interior: les pintures, les escultures, la terrassa, el pati, o les enormes finestres per on entra la llum natural:

La col·lecció permanent alberga 217 pintures, més de 180 peces entre escultures, tèxtils i ceràmiques, i uns 8.000 dibuixos de Miró. Fins al 29 de novembre, es pot visitar la mostra de la trajectòria artística de Nalini Malani, guardonada amb el Premi Joan Miró 2019. L’horari d’obertura és de divendres a diumenge d’11 a 19 hores (entrada general 13 €, reduïda 7 €).

Actualment, la visita també es pot gaudir en format digital, fent un recorregut virtual per l’exposició des de casa. Un cop visitades les zones comunes i la col·lecció permanent, podeu jugar en família a “La sopa misteriosa” i a “2+1=Miró” dos recursos educatius en descarregables per a aprendre de forma divertida la vida i l’obra de Joan Miró.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.