#PetitesSolucions per prevenir malalties

Cada minut que passa les vacunes prevenen 5 infants de contraure malalties com el xarampió, la diarrea o la pneumònia, entre altres malalties greus. En total, són entre 2 i 3 milions de vides salvades cada any. Ja només durant l’any 2019, UNICEF va vacunar gairebé la meitat dels nens i nenes a tot el món, però malgrat els esforços, 14 milions no van rebre cap dosi preventiva.

Enguany, l’interès en la investigació científica ha augmentat per la necessitat de trobar una vacuna contra la COVID-19, posant de manifest com és d’important gaudir d’una bona salut. Per aquest motiu, és urgent que els tractaments preventius estiguin a l’abast de tots els infants. La campanya de vacunació #PetitesSolucions d’UNICEF té l’objectiu d’aconseguir-ho, mitjançant la difusió en xarxes socials, fomentant el calendari de vacunació, i, sobretot, amb donacions solidàries.

Des dels inicis, TRAM col·labora amb diverses entitats solidàries d’àmbit mediambiental, ètic i social, que garanteixen drets bàsics a les persones més vulnerables. És el cas de la iniciativa #PetitesSolucions, en la qual es protegirà 15.000 infants de malalties potencialment greus, com la diftèria, el tètanus o la tos ferina. Actualment, la taxa de cobertura d’aquestes vacunes en alguns països d’Àfrica, no arriba al 50%, quedant més de la meitat dels infants desprotegits.

I és que els resultats d’immunitzar la població són molt positius, ja que durant els últims 30 anys s’ha aconseguit reduir la mortalitat infantil en gairebé un 60%. Des de l’any 2000 més de 23 milions de nens i nenes han rebut la dosi contra el xarampió, el qual sense vacuna és considerat una malaltia greu i contagiosa, però innocu si la població està immunitzada. Fins i tot s’aconsegueix erradicar malalties, una de les últimes fites aconseguides és declarar l’Àfrica lliure de pòlio després de 4 anys sense cap cas.

Així doncs, una solució molt petita (una vacuna) té un efecte molt gran (la protecció d’una malaltia).

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.