Quins són els serveis essencials que no s’aturen?

L’Adrià avui ha d’anar a treballar a l’hospital; la Mercedes, ha d’obrir la farmàcia; el Gerard, ha d’atendre el supermercat; i el Marcos i l’Anna, han de tenir cura dels avis. Aquests són només uns exemples dels serveis essencials que, amb el transport públic, com el TRAM, poden seguir en actiu des d’aquesta setmana de confinament total i (de moment) fins al 9 d’abril, quan es decidirà si es continuarà amb aquesta situació.

L’objectiu d’aquesta aturada o confinament total, que és més estricta que la viscuda en les últimes setmanes, és limitar la mobilitat laboral d’aquelles persones treballadores en serveis que no són bàsics pel dia a dia de la societat, i així, contribuir, encara més, a evitar contagis.

Però hi ha fins a 25 serveis essencials que no poden aturar-se i que es dediquen a l’atenció de primera necessitat, com per exemple: sanitaris, cossos de seguretat, sector agroalimentari, empleats domèstics, repartidors, empleats de supermercats, restauració només amb lliurament a domicili, atenció a persones dependents, transports públics i transports de mercaderies (podeu consultar el llistat complet al BOE).

Per garantir que totes aquestes persones puguin arribar al seu lloc de feina, el transport públic segueix en funcionament. Des de TRAM, volem donar les gràcies especialment, a les persones que formen part d’aquest equip. Gràcies per mantenir aquest servei bàsic en funcionament, gràcies a totes les persones que es mouen per nosaltres:

Tot i la intensificació de les mesures de neteja i higiene dels mitjans de transport, és recomanable netejar-se les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica després de viatjar-hi, així com mantenir una distància de seguretat d’un mínim d’un metre entre les persones usuàries.

Durant aquests dies de confinament moltes institucions han posat a l’abast de tothom molts recursos educatius i culturals per fer l’estada a casa més agradable. Tota la família pot gaudir amb les innumerables propostes de teatre, cinema, lectures que es poden consultar al bloc. Els estudiants d’educació primària també poden seguir connectats a l’escola mitjançant la iniciativa Docents Confinades, que proposa cada dia una activitat educativa i lúdica diferent. I quan fa bon temps, un pícnic a casa pot ser la millor opció!

Aquests dies queda’t a casa!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.