Activitats per a fer a casa

Tic, tac, tic, tac, tic, tac… els segons passen molt lent i les hores semblen que no avancen. Quan passem llargues estones a casa, tenim tant de temps lliure que, de vegades, condueix a inevitables períodes d’avorriment.

Expertes en psicologia recomanen mantenir sempre una actitud positiva i seguir en actiu. Per exemple, aprofitant per fer una neteja a fons de la llar o fer esport d’interior. Hi ha molts exercicis esportius que es poden practicar sense sortir, com ara ballar, fer ioga (es poden trobar tutorials a internet) o fer peses (els cartrons de llet poden fer de pes improvisat).

Si, a més a més, també hi ha infants a casa, necessitem mantenir-los entretinguts amb activitats divertides. Si no, portar les escombraries al contenidor es pot convertir en l’activitat més esperada del dia. Així doncs, us proposem algunes activitats gratuïtes que de ben segur us entretindran molt:

Teatre:

El Teatre Lliure ha engegat la iniciativa Lliure Al Sofà, per a seguir gaudint del teatre a casa. En els horaris de funció habituals reproduiran obres de teatre a través del seu canal de Youtube. Així, la primera obra serà Hamlet, de Pau Carrió, i es podrà visualitzar des del dijous 18 al dissabte 21, a les 20 hores. I de divendres 20 al diumenge 22, a les 12 hores, serà el torn de l’adaptació musical per a tota la família Renard o El llibre de les bèsties, de Marc Rosich.

Cinema:

Amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques hi ha accés gratuït a un catàleg de més de 2.000 pel·lícules a eBiblio.cat. Un cop s’accedeix al web i s’escull el film, us haureu d’identificar amb el número de carnet i la contrasenya. Això sí, només permet visualitzar 2 pel·lícules a la setmana. S’haurà de fer una bona selecció!

Música:

Diversos artistes novells s’uneixen per oferir concerts durant el #Cuarentenafest (del 16 al 27 de març). Només cal accedir als comptes de Youtube de cada artista i escoltar el seu repertori. Per a conèixer horaris i tots els cantants del festival us recomanem visitar el compte d’Instagram del festival.

Treballs manuals:

Us proposem crear una baldufa molt divertida que donarà molt joc als infants. Necessitarem només un tap d’ampolla i un llapis o bolígraf (com més curt sigui millor). Farem un forat al centre del tap i introduirem el llapis. Per assegurar millor l’invent, podrem afegir una mica de cola. Ja tindrem una baldufa personalitzada!

Les ampolles buides les podrem aprofitar per fer una maraca. Afegint granets d’arròs tindrem música per estona, i si pintem els grans o l’ampolla serà encara més divertit.

El més important en aquests dies és ser optimista, mantenir la calma i ocupar el temps amb feines de la llar o altres aficions que puguem fer a casa.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.