Entrenament esportiu amb elements de la llar

Si tens un sofà, ampolles, bidons, tovalloles i alguna peça de fruita, enhorabona! Ja tens un circuit esportiu per posar-te en forma sense sortir de casa aquests dies.

Ara més que mai és necessari fer una mica d’esport, davant la limitació de sortir al carrer i caminar. Però, malgrat que no tinguem gaire espai, sí que podem utilitzar els diversos elements que tenim a casa per a fer gimnàstica dues o tres vegades a la setmana.

Fer exercici en moments de confinament és molt beneficiós: allibera la ment i redueix l’estrès i la sensació d’atordiment. Per això, us proposem una rutina d’exercicis per entrenar tant el cos com la ment:

  • Sofà: És un dels millors objectes per a fer abdominals o flexions. Recolzant els peus al sofà (sense sabates) podrem exercitar l’abdomen i la cintura. A continuació, seiem a la vora, estirem les cames, i les sostenim enlaire. Estireu una tovallola a terra perquè no traspassi el fred ni es noti la duresa.
  • Ampolles i bidons: Si utilitzem ampolles, agafarem una “pesa” amb cada mà. En el cas del bidó, com el pes serà superior, l’agafarem amb les dues mans i el pujarem i baixarem diverses vegades. Recordem flexionar les cames i mantenir l’esquena recta per evitar lesions.
  • Tovallola: Agafant els extrems d’una tovallola podrem fer rem. Haurem de seure i moure només la part superior del cos com si estiguéssim en una canoa. Amb aquest exercici també podrem practicar la nostra creativitat, imaginant que estem en un canal o riu.
  • Fruites: Finalitzarem la rutina gimnàstica fent malabars. Perquè l’esport també és sinònim de diversió! L’ideal és utilitzar fruita amb pell dura, com mandarines o taronges. Comencem fent malabars amb dues peces, i a poc a poc, anem introduint més unitats, fins a arribar a 3, 4 o 5 peces de fruita.

I si a hores d’ara ja se’ns han acabat les peces de fruita, no patiu, perquè segur que encara teniu paper higiènic. En aquest cas, per no fer-lo malbé, el lligarem amb una goma elàstica i voilà, ja tenim l’element perfecte per fer malabars!

Aquesta rutina esportiva té una durada aproximada de 30 minuts, però tant la durada com la intensitat de l’entrenament, es podran adaptar a cada necessitat.

Mens sana in corpore sano!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.