Recepta de bunyols de quaresma

Arriba la Setmana Santa i, una de les coses que de ben segur podem fer, és gaudir la gastronomia tradicional. Per exemple, a Castella i Lleó és típica d’aquestes dates la sopa d’all o sopa castellana, a les Illes Canàries mengen el Sancocho (una sopa de verdures amb blat de moro), i a Catalunya, celebrem el Dia de la Mona, menjant pa de pessic amb dolços de xocolata.

Enguany, per facilitar que tothom pugui celebrar la Mona, diverses pastisseries de Barcelona i voltants s’han unit en la iniciativa Més Mones que Mai, elaborant diferents mones de mida reduïda, adaptades a la situació actual. Cada llar pot visualitzar el catàleg en línia de la pastisseria més propera i la rebrà a casa.

Ara bé, hi ha unes altres postres que són conegudes internacionalment i que sempre vénen de gust, sigui Setmana Santa o qualsevol altre dia de l’any: els bunyols de vent o de quaresma. Els de quaresma es diferencien dels tradicionals perquè s’hi afegeix anís i llimona, atorgant aquest gust tan dolç i cítric. Per assaborir-los us recomanem aquesta recepta:

 • 150 g de llet
 • 30 g de mantega
 • 80 g de farina de blat
 • 2 cullerades de sucre (opcional)
 • 1 cullerada d’anís en gra
 • 15 g de vi Moscatell (o vi dolç)
 • Ratlladura d’una llimona
 • 1 culleradeta de sal
 • 1 ou
 • Oli de gira-sol per a fregir

Elaboració

 1. Posem una cassola al foc, barrejant a dins la llet, la mantega, el vi, l’anís, la ratlladura de llimona i la sal.
 2. Quan comenci a bullir retirem del foc, afegim la farina i removem bé fins que quedi una massa.
 3. Tornem a escalfar la cassola i removem fins que la massa s’infli. A continuació, la deixarem refredar.
 4. Afegim l’ou i barregem. Deixem reposar uns minuts.
 5. Amb l’ajuda de dues culleretes o una màniga de pastisseria afegirem a l’oli calent boletes, intentant que no s’enganxin. Fregim fins que estiguin daurades.
 6. En treure-les, arrebossem amb una mica de sucre i les deixem refredar.

Bon profit!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.