L’escola a casa!

“Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya” és el que han pensat l’Eva i la Lídia, dues mestres de Girona, que com milers de docents i alumnes, passen aquests dies confinades a casa. Com la necessitat (i l’avorriment) aguditza l’enginy, han ideat la manera d’estar en contacte no només amb els seus estudiants, sinó amb tothom qui formi part del sistema educatiu o tingui interès a aprendre i divertir-se durant aquestes setmanes.

La iniciativa #mestresconfinats anima a tot el professorat a gravar propostes i recursos per compartir-los amb les famílies, amb l’objectiu de mantenir els alumnes actius i distrets. El canal de difusió principal és Youtube, on ja n’hi ha una cinquantena de propostes classificades per cicle infantil, mitjà o superior, però també es poden seguir els seus comptes de Twitter i Instagram.

D’aquesta manera tan original aprofiten un dels grans avantatges que aporta la tecnologia: apropar persones que es troben distanciades.

Problemes matemàtics, poemes, treballs manuals o cuina en anglès! Cada dia hi ha vídeos educatius i lúdics nous per a tota la família:

  • Com fer plastilina casolana amb ingredients que tinguem a la nostra llar (cicle infantil):

  • Dibuixar les ombres dels objectes, aprofitant la llum solar (cicle mitjà):

  • L’illa dels pirates, joc de matemàtiques per a practicar les taules de multiplicar i calcular àrees (cicle superior):

  • Joc d’endevinar paraules, adaptable a tots els nivells

I ara és el torn de l’activitat de TRAM! També volem aportar el nostre granet de sorra en l’esbarjo de la mainada, així que hem creat dos dibuixos en blanc i negre que podreu omplir de colors. Només cal que descarregueu la plantilla fent clic aquí i podreu imprimir un full de mida DIN A4 amb dues imatges del tramvia per pintar en color verd o de mil colors!

Sabríeu dir on s’han fet aquestes fotografies? Si us fixeu bé, veureu que la primera imatge és plena de vegetació, com al Parc de la Ciutadella, i la segona, correspon a l’edifici Walden, a Sant Just Desvern.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.