Caminades saludables a Sant Feliu de Llobregat

Els parcs són de vital importància per a les persones, ja que purifica l’aire i passejar per ells és una de les millors maneres d’estar en contacte amb la natura. A més, és ideal per les famílies amb infants o animals de companyia, doncs permet combinar una sortida d’oci amb esport en un espai tranquil i lliure de cotxes.

A Barcelona i l’àrea metropolitana tenim la sort de trobar grans espais on tothom pot practicar qualsevol activitat o joc, com els parcs fluvials dels rius Llobregat o Besòs (el qual ja hem mencionat al bloc), i el parc de la Ciutadella, un dels parcs amb més biodiversitat i activitats d’oci de la ciutat.

Els avantatges d’estar situats a l’àrea metropolitana, és que tenen una bona comunicació en TRAM o altres mitjans de transport públic. Però també aquesta proximitat és especialment interessant pels veïns d’aquestes poblacions, ja que en pocs minuts a peu poden gaudir la natura.

A Sant Feliu de Llobregat ho saben molt bé, i tal com ja van idear a la població veïna de Sant Joan Despí, s’ha implementat la ruta “Fes Salut”, 3 itineraris amb diferent nivell d’intensitat i adaptats a les necessitats de cadascú. Així doncs, tots els recorreguts tenen una durada aproximada de dues hores (gairebé 7 quilòmetres), són circulars (amb inici i final a qualsevol punt) i poden enllaçar amb altres rutes per fer una passejada més llarga:

  • Ruta 1 (urbana): L’itinerari recorre la ciutat, tot passant pel Palau Falguera (on es pot enllaçar amb la ruta modernista) i diversos parcs. Al sud, a l’alçada del c. Rectoria, enllaça amb la ruta 2 (que ens durà fins al riu), i al nord, al parc Europa, enllaça amb la 3, que fa una breu passejada per Collserola.
  • Ruta 2: L’itinerari arriba fins al riu, permetent una visita lliure (caminant en direcció muntanya o mar), fins a retornar al punt final (a l’alçada de la riera de la Salut o riera de la Font).
  • Ruta 3: La passejada per Collserola requereix caminar per un desnivell lleu. En arribar al final de la riera de la Salut podem allargar el recorregut fins a l’Ermita de la Salut (20 minuts) o bé enllaçar amb alguna de les rutes per Collserola.

Consulteu el plànol complet al web.

Us recomanem especialment l’itinerari 2, no té desnivells i és un recorregut òptim per famílies amb infants o persones grans, ja que a banda de practicar una activitat física és fàcil trobar ovelles pasturant atesa la proximitat amb el Parc Agrari!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.