Moneda rec, una nova manera d’impulsar el comerç de proximitat

Aquí acceptem recs! és l’identificador taronja que diversos comerços de l’eix Besòs han fixat a l’aparador. El rec és una nova moneda virtual ciutadana (similar al bitcoin) que ja es pot utilitzar per pagar la compra als comerços de barri. El pagament es fa a través d’una app instal·lada al mòbil, per la qual cosa no és necessari dur diners en efectiu ni targeta de crèdit.

L’objectiu és afavorir el comerç local i de proximitat, ja que a causa de les grans superfícies i l’auge de botigues en línia el petit comerç de tota la vida pateix les conseqüències. Així, es fomenta la circulació de diners entre els ciutadans i es dóna impuls al comerç de barri. Les botigues també tenen grans avantatges en utilitzar aquesta moneda, perquè per una banda els permet fer un seguiment més personalitzat dels seus clients i per altra oferir descomptes exclusius i a mida per fomentar les comandes.

Actualment es du a terme una prova pilot que analitza l’ús del servei amb la finalitat d’implantar-ho en un futur a tota la ciutat. Unes 950 famílies de l’eix Besòs (Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda-La Pau i Besòs-Maresme) participen en el programa B-MINCOME que combina un ajut econòmic amb polítiques sociolaborals en matèria d’habitatge i ocupació. D’aquestes famílies, 315 ja estan utilitzant el sistema de pagament en recs, rebent el 25% de l’ajut econòmic en aquesta moneda virtual.

Utilitzar aquest sistema virtual és molt fàcil, només cal descarregar l’aplicació a l’App Store, crear un compte i bescanviar euros per recs. A partir d’aquest moment ja es pot fer el pagament a qualsevol comerç que estigui adherit a la campanya. La tecnologia de pagament virtual és segura, instantània i gratuïta, i té un funcionament molt semblant a una targeta de crèdit, ja que en fer una compra sempre serà necessari introduir un número de PIN per a confirmar-la. Una altra possibilitat d’aquesta app és la de traspassar diners sense cap cost a una persona que tingui l’app instal·lada, així es poden substituir les transferències que fins ara es feien de forma tradicional mitjançant el banc.

Comprem al barri per canviar la ciutat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.