Visita a l’Espai Bombers, un reconeixement a la tasca social

Els bombers semblen d’aquelles persones que són fetes d’una pasta especial. La seva tasca habitual és vetllar per la seguretat de les persones, no només s’encarreguen de l’extinció d’incendis, sinó també intervenen en casos d’atrapades, accidents de circulació o fins i tot en el rescat d’animals.

Ja des del segle XIV s’ha tingut constància de persones voluntàries que col·laboraven en els incidents que succeïen a la ciutat, però no és fins al segle XIX que es va crear un cos de bombers, al qual anys més tard es denominaria oficialment Bombers de Barcelona.

Actualment hi ha sis parcs a diferents districtes des d’on intervenen els bombers en actiu, i un espai on conviden la ciutadania a conèixer la història i el dia a dia mitjançant activitats i exposicions temporals. L’exposició Els bombers i les bombes a vapor (1826-1920) mostra l’avenç que va suposar la introducció del vapor en molts sectors. Especialment al cos de bombers va esdevenir un gran canvi perquè amb les bombes de vapor es feia front als incendis d’una manera més eficaç.

Tots els dissabtes a les 12.30 h i a les 18.30 h, i els diumenges a les 12.30 h es fan visites guiades a l’Espai Bombers (c. Lleida, 30) on es descobreix la història del cos i de l’edifici, doncs és l’únic parc històric construït per a l’Exposició Internacional que es conserva. (Entrada general de 2,5 €).

Per als més petits hi ha també programades dues activitats familiars per conèixer l’activitat dels bombers d’una manera molt més dinàmica i divertida:

  • Taller familiar Les rodes de la prevenció: Mitjançant una tecnologia interactiva es construeix una roda que serveix per conèixer la importància de protegir-se en situacions d’emergència. De dilluns a divendres de 10 a 14 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 15 a 20 h i diumenges de 10 a 15 h. (Entrada gratuïta).
  • Bombers: qui, què, com: Visita guiada dinamitzada recomanada per infants de 6 a 12 anys, on es descobreixen els diferents elements que utilitzen els bombers (materials, vehicles, parcs) mitjançant una gimcana educativa. Dissabtes a les 10.30 h i a les 16.30 h, diumenges a les 10.30 h. (Entrada general de 3,50 €).

L’Espai Bombers es va crear l’any 2016 i actualment l’han visitat més de 400.000 persones. De fet, Bombers de Barcelona és el servei municipal millor valorat per la població, un 31% el valora amb un excel·lent i un 29% amb un notable, segons l’enquesta de serveis municipals d’aquest any. Val la pena visitar aquest espai tan important per la ciutat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.