Parc fluvial del Besòs en Trambesòs

Tant el riu Besòs com el Llobregat limiten Barcelona i estan totalment integrats en el pla urbanístic de la ciutat. En el cas del Besòs, el Parc Fluvial, reformat l’any 2000 per millorar i ampliar les zones verdes o d’oci és la zona de descans i esport més coneguda pels veïns i visitants.

El riu Besòs neix al Vallès Oriental entre Montmeló i Montornès gràcies a la unió dels rius Mogent i Congost. Té una llargària de 17,7 quilòmetres fins a arribar a la seva desembocadura a Sant Adrià del Besòs. És en aquesta zona on es disposen de 9 quilòmetres d’espai verd per a practicar diverses activitats.

Amb el TRAM es pot arribar fàcilment al parc. Per visitar la zona sud s’ha de baixar a la parada La Catalana (línia T5) o Port Fòrum (línies T4 i T6), i per accedir a la zona nord, les parades Sant Joan Baptista (T5) o  Estació de Sant Adrià (T4 i T6) queden molt a prop.

El Parc es divideix en tres zones: la humida, a l’altura de Montcada i Reixac i fins a Santa Coloma de Gramenet, afavoreix un ecosistema on es pot contemplar la fauna (sobretot ocells) i la flora que s’ha recuperat en els últims anys; l’espai d’ús públic, des de Santa Coloma de Gramenet fins a Sant Adrià de Besòs, acondicionada amb gespa, carrils bici i fàcilment accessible mitjançant rampes i escales d’accés; i la tercera zona, la desembocadura del riu, d’accés restringit però que es pot contemplar des dels miradors del Parc del Litoral, el Parc de la Pau i el Pont de Maristany.

Activitats al Parc

  • Ronda Verda: itinerari de bicicleta senyalitzat i circular, de dificultat baixa i que travessa els grans sistemes naturals de l’àrea metropolitana. La longitud total és de 72 quilòmetres, però el circuit del parc és de cinc. Aquest tram de circuit també es pot recórrer a peu.
  • Circuit de circulació per a infants: A sota del pont de la carretera C-31, entre els accessos Sant Pere i Miquel Servet, s’ha instal·lat un circuit d’educació viària utilitzat tant per escoles com per famílies amb l’objectiu d’aprendre d’una manera pràctica els senyals de circulació pels nens.
  • Zona de gespa: És un espai amb gespa natural i ombra, ideal per descansar, llegir, prendre el sol o fer un pic-nic amb tota la família. La seva dimensió permet practicar esports de pilota o fer ioga.

Al web del parc trobareu un plànol amb tota la informació pràctica per passar una bona estona al Parc Fluvial.

Un espai natural i tranquil a un minut de la ciutat!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.