El cicle de vida de les ulleres perdudes

L’Oficina d’Atenció al Client és una segona residència pels objectes perduts que es troben a les instal·lacions de TRAM i no s’han reclamat. El que més se sol oblidar o perdre són guants, paraigües o bufandes a l’hivern, jaquetes i jerseis per primavera i tardor, bosses de platja a l’estiu, o tuppers i bosses amb la compra del supermercat durant tot l’any.

L’any 2016, dels 2.136 objectes que es van trobar, 727 van tornar als seus propietaris (dels quals 199 van ser retornats per conductors gairebé al moment). Però 1.409 objectes no reclamats van restar a Atenció al Client durant un temps fins que, amb intenció de donar sortida al material, es van entregar a la policia (si contenen dades personals) i a entitats solidàries de reinserció laboral com Engrunes o Solidança.

Actualment TRAM ha signat un acord amb la Fundació oftalmològica Ramon Martí i Bonet per donar les ulleres trobades i no reclamades. Aquesta Fundació és una entitat privada sense afany de lucre que treballa en programes de prevenció de ceguesa, atenció precoç i detecció de la ceguesa infantil en diferents països com Catalunya, Perú, Nicaragua, Índia, El Txad o Ucraïna. D’aquesta manera la Fundació repararà o reutilitzarà les 46 ulleres lliurades.

El sistema de gestió dels objectes perduts de TRAM és molt eficient i està pensat exclusivament pels usuaris, ja que permet retornar els objectes reclamats mitjançant tres vies: el conductor o inspector si l’objecte encara es troba al tramvia (el 30% de les pertinences es recuperen al moment), des de l’Oficina d’Atenció al Client, o bé sense cap cost a través d’un missatger. El 2017, TRAM va ser guardonat amb el premi internacional Global Light Rail Awards en la categoria d’atenció al client, per l’excel·lència en la gestió innovadora dels objectes perduts.

Amb aquest procediment, els propietaris recuperen fàcilment els seus objectes, i aquells que no són reclamats gaudeixen d’una segona oportunitat d’ús per persones en risc d’exclusió social.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.