Caminades saludables a Sant Feliu de Llobregat

Els parcs són de vital importància per a les persones, ja que purifica l’aire i passejar per ells és una de les millors maneres d’estar en contacte amb la natura. A més, és ideal per les famílies amb infants o animals de companyia, doncs permet combinar una sortida d’oci amb esport en un espai tranquil i lliure de cotxes.

A Barcelona i l’àrea metropolitana tenim la sort de trobar grans espais on tothom pot practicar qualsevol activitat o joc, com els parcs fluvials dels rius Llobregat o Besòs (el qual ja hem mencionat al bloc), i el parc de la Ciutadella, un dels parcs amb més biodiversitat i activitats d’oci de la ciutat.

Els avantatges d’estar situats a l’àrea metropolitana, és que tenen una bona comunicació en TRAM o altres mitjans de transport públic. Però també aquesta proximitat és especialment interessant pels veïns d’aquestes poblacions, ja que en pocs minuts a peu poden gaudir la natura.

A Sant Feliu de Llobregat ho saben molt bé, i tal com ja van idear a la població veïna de Sant Joan Despí, s’ha implementat la ruta “Fes Salut”, 3 itineraris amb diferent nivell d’intensitat i adaptats a les necessitats de cadascú. Així doncs, tots els recorreguts tenen una durada aproximada de dues hores (gairebé 7 quilòmetres), són circulars (amb inici i final a qualsevol punt) i poden enllaçar amb altres rutes per fer una passejada més llarga:

  • Ruta 1 (urbana): L’itinerari recorre la ciutat, tot passant pel Palau Falguera (on es pot enllaçar amb la ruta modernista) i diversos parcs. Al sud, a l’alçada del c. Rectoria, enllaça amb la ruta 2 (que ens durà fins al riu), i al nord, al parc Europa, enllaça amb la 3, que fa una breu passejada per Collserola.
  • Ruta 2: L’itinerari arriba fins al riu, permetent una visita lliure (caminant en direcció muntanya o mar), fins a retornar al punt final (a l’alçada de la riera de la Salut o riera de la Font).
  • Ruta 3: La passejada per Collserola requereix caminar per un desnivell lleu. En arribar al final de la riera de la Salut podem allargar el recorregut fins a l’Ermita de la Salut (20 minuts) o bé enllaçar amb alguna de les rutes per Collserola.

Consulteu el plànol complet al web.

Us recomanem especialment l’itinerari 2, no té desnivells i és un recorregut òptim per famílies amb infants o persones grans, ja que a banda de practicar una activitat física és fàcil trobar ovelles pasturant atesa la proximitat amb el Parc Agrari!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *