Itineraris saludables a Cornellà de Llobregat

L’Organització Mundial de la Salut recomana fer activitat física freqüentment. En infants i adolescents, s’aconsellen 60 minuts d’activitat moderada (caminar, córrer, pedalar) i tres cops per setmana, gimnàstica per enfortir els músculs. En el cas de les persones adultes, la recomanació és d’uns 30 minuts diaris. Fer exercici aporta beneficis saludables tant en el cos com en la ment: pot prevenir malalties (o reduir els efectes, com el colesterol alt) i millorar la salut mental i l’estat d’ànim, especialment quan es practica en companyia d’amics o la família.

Ara que els dies són més llargs és força agradable gaudir de la natura i altres espais exteriors, com parcs, places o carrers amb encant, com les passejades saludables de Cornellà de Llobregat, itineraris ideats per caminar (o pedalar) coneixent la ciutat i l’entorn d’una manera agradable, tranquil·la i segura.

Totes les rutes tenen una durada aproximada d’una hora i s’adapten a tots els nivells. Així, cadascú pot seguir el seu ritme i aturar-se a admirar els punts d’interès o finalitzar la ruta quan ho necessiti:

Rutes a peu

  • Itinerari Blau (inici a la parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2). Aquesta ruta s’ha dividit en tres trams de 35, 50 i 30 minuts, i passa per l’escultura “Homenatge a Joan Miró”, l’Estadi RCD Espanyol i el Museu de les Aigües, on finalitza.
  • Itinerari Verd (inici a la parada Les Aigües – línies T1 i T2). És una de les rutes més llargues, d’1 hora i 45 minuts, travessa el parc de Can Mercader i el Castell de Cornellà.
  • Itinerari Lila (inici a la parada Les Aigües – línies T1 i T2). La durada aproximada és d’1 hora, temps suficient per gaudir del mirador de la balconada de l’intercanviador del Trambaix, les dues columnes preromàniques als laterals de la porta principal de l’Ajuntament i la imatge de terracota de la Mare de Déu del Roser, a la plaça dels Enamorats.

En bicicleta o patins

  • Itinerari riu (inici a la parada Les Aigües – línies T1 i T2). La ruta s’endinsa en el riu Llobregat, passant per les termes romanes al municipi de Sant Boi de Llobregat.
  • Itinerari Mercat de Sant Ildefons (inici a la parada Montesa – línies T1, T2 i T3). És excel·lent per visitar la zona nord de Cornellà, des d’un dels mercats més importants, fins al parc de Can Mercader.

També s’ha creat un itinerari inclusiu que connecta el parc de Can Corts amb el parc del Canal de la Infanta, la senyalització especial indica les zones aptes per a persones amb diferents necessitats de mobilitat, sigui passejant o en bicicleta.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.