Ja és Sant Jordi! El dia més romàntic (i literari) de l’any!

Vet aquí una vegada que un drac terrible espantava els habitants de Montblanc, un poble molt conegut de la província de Tarragona. Aquesta fera tenia el mal costum de devorar llibres, però, els habitants de Montblanc, veient que les biblioteques i llibreries quedaven cada cop més buides, van decidir calmar la ira del drac llegint cada dia un llibre diferent.

Sembla que li va agradar la idea, perquè poc temps després, el drac ja era aficionat a la literatura i vivia mil aventures només amb la seva imaginació. Un dia, va arribar al poble un cavaller de nom Sant Jordi, i en veure que el drac era tan assenyat, el va convidar a participar en el concurs de relats col·lectius La TRAMa. Així, cada any, es convertia en coautor d’un relat durant un dia!

Enguany, en la vuitena edició de La TRAMa, els escriptors i escriptores que iniciaran i dinamitzaran els relats són Núria Bendicho, Melcior Comes, Alba Dalmau, Bel Olid i Adrià Pujol. Totes les persones participants (siguin princeses, cavallers o dracs), rebran una targeta de transport T-casual, tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA i un taller d’escriptura del Laboratori de Lletres. Les persones que formin part del relat guanyador rebran tres targetes de transport T-usual, tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA, un val de 100 € per a la llibreria Finestres i un curs intensiu d’escriptura creativa.

Per Sant Jordi, llegendes inventades a banda, els carrers s’engalanen amb parades de llibres i roses alhora que moltes entitats organitzen activitats relacionades amb la literatura i les manualitats. És el cas d’algunes biblioteques (a les quals podem arribar en Tram) que proposen xerrades, tallers, signatures de llibres o exposicions:

  • Avui, a les 17 h. Espectacle interactiu Micro-Shakespeare, al Centre Cívic Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6)
  • Demà, fins a les 22 h. Illa literària al Poblenou, al carrer Rbla. Poblenou, entre Pallars i Pujades (parada Pere IV – línia T4)
  • Demà, fins a les 20 h. Fira de Sant Jordi de les Corts, a Av Diagonal, 601 (parada Numància – línies T1, T2 i T3)
  • Dimecres 27 d’abril, a les 17.30 h. Contes de dracs i cavallers, a la Biblioteca Ramon d’Alòs – Moner (parada Alfons el Magnànim – línies T5 i T6)
  • Del 27 d’abril a l’11 de maig. Exposició Feliç Sant Jordi 2022. Dibuixos del concurs, al casal de barri La Palmera (parada Besòs – línies T5 i T6)

Si vols gaudir d’una bona lectura a casa, durant els teus trajectes en Tram o qualsevol altre lloc, et convidem a participar en el sorteig de Sant Jordi (i del nostre divuitè aniversari!). Només cal que comparteixis a les xarxes una foto o stories amb el hashtag #SantJordienTRAM i l’etiqueta del compte de #TRAM i podràs guanyar un dels 18 llibres dels autors de La TRAMa 2022!

Bona diada de Sant Jordi!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.