Pintem ous per la Mona de Pasqua!

Pasqua, pascua, páscoa, easter, ostern o pésakh. Milers d’idiomes diferents amb significats molt similars, tant es visqui de forma tradicional com de manera més distesa, aprofitant per a viatjar o descansar. La pasqua se celebra sempre el primer diumenge després de la primera lluna plena de la primavera i s’anomena Diumenge de Resurrecció, una data molt simbòlica en la religió. Totes les diades de la Setmana Santa (com Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant) commemoren la vida de Jesús de Natzaret.

Sigui com sigui, durant la Setmana Santa hi ha un hàbit que mai es perd: gaudir de la bona gastronomia, i, en concret, els bunyols de Quaresma i la Mona de Pasqua, una de les postres més divertides de menjar i de preparar.

La Mona més tradicional és de brioix, amb forma rodona i un ou dur al bell mig. Amb el pas dels anys han sorgit altres varietats: amb xocolata, amb figuretes de personatges o amb ous decorats. El costum de pintar els ous està molt arrelat en el nord d’Europa, a on, a més a més, els pares amaguen els ous i els infants s’ho passen d’allò més bé trobant-los.

Aquesta activitat és la que et proposem per celebrar la Setmana Santa! Per a decorar els ous de pasqua calen 3 o 4 ous durs (també es poden utilitzar ous buits, fent un forat en la part inferior). A continuació, se submergeixen durant 1 minut en un recipient amb aigua barrejada amb colorant alimentari. Per a obtenir un color més intens, es pot tornar a repetir el procés. Quan s’hagin eixugat, es dibuixaran formes de colors amb les aquarel·les i els retoladors, i, fins i tot, es podrà donar brillantor afegint purpurina (tot i que en aquest cas, et recomanem emprar els ous només com a part de la decoració de la llar).

No oblidis posar paper de diari per a evitar taques o bé, fer l’activitat a la cuina!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.