Activitats pel Dia de la Terra sense soroll

El millor soroll és aquell que no se sent, o se sent suaument, com el cant dels ocells o les onades del mar. La vida en les ciutats, però, comporta habituar-se a un nivell de so que pot ser elevat: els vehicles, les obres al carrer, el rebombori de gent passejant… la contaminació acústica és considerada un factor amb gran impacte ambiental tant per humans com per animals, arribant fins i tot, a accelerar l’extinció d’algunes espècies d’ocells.

A finals d’abril (dies 22 i 27), es commemora el Dia de la Terra i el Dia Internacional Sense Soroll, per a conscienciar, a través d’activitats, sobre la responsabilitat que tothom té amb el planeta. Com a exemple, per reduir la contaminació ambiental i auditiva en el transport, es recomana utilitzar mitjans de transport elèctrics, com el TRAM, que a banda de reduir les emissions de diòxid de carboni (que estan directament relacionades amb l’escalfament global), milloren la qualitat de l’aire i també la qualitat acústica.

Et recomanem aquestes activitats celebrades en el marc del Dia de la Terra:

  • Diumenge 24 d’abril: Itinerari de descoberta d’aus Escoltem la natura, a les 11 h i Ioga a l’aire lliure, a les 11.30 h (Clariana de Glòries – reserva prèvia).
  • Dijous 28 d’abril: Ruta sensorial amb ulls tapats, a les 10 h (centre cívic Can Déu – reserva prèvia).
  • Dissabte 14 de maig: Projecció de curtmetratges Criatures de la natura, a les 17 h (CCCB – reserva prèvia).

A Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, la Jugatecambiental ha organitzat aquesta primavera un ventall d’activitats per conèixer el Parc de la Fontsanta, i fomentar el respecte pel medi ambient, com l’activitat Cura de l’hort del jardí de papallones (diumenge 24 d’abril) o els Jocs per a no fer soroll (diumenge 1 de maig). Per arribar al Parc pots baixar a les parades Centre Miquel Martí i Pol o Llevant-Les Planes de la línia T2 i Hospital de Sant Joan Despí | TV3 de la línia T3.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.