Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat

A Europa existeixen més de 1200 línies de tramvia  en funcionament a gairebé 300 ciutats. En total, formen una xarxa tramviària de més de 10.000 kilòmetres, l’equivalent aproximat a una via des de Barcelona fins al Japó. Imagina poder viatjar per tot el món amb un transport 100% sostenible, protegint el medi ambient sense contaminar!

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra cada any per promoure aquests mitjans de desplaçament sostenibles: el transport públic, com el TRAM, però també el transport en bicicleta o a peu. Durant aquesta setmana i fins al 22 de setembre s’organitzaran dos grans esdeveniments sobre l’impacte de la mobilitat sostenible en la salut, per exemple, reduint el soroll gràcies a l’ús de vehicles elèctrics.

El Park(ing) Day (divendres, 17 de setembre) té l’objectiu de transformar de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres zones verdes per a l’ús de la ciutadania. Actualment, a l’àrea metropolitana, l’espai públic destinat als vianants és del 43%, mentre que el 57% forma part de la calçada.

Així doncs, el Pg. Marítim de la Nova Icària, 65-69 (de 10 a 13 h) i el c. Bac de Roda, 33 (de 15.30 a 19 h) serà un espai exclusiu per a ús públic, on gaudir de gespa i elements per seure o descansar. A més a més, en els següents espais, s’han programat diverses activitats de lleure per a tota la família. El c. Ramón Turró, 28 (de 10 a 20 h) es converteix en un escenari amb espectacles de circ i màgia, i el c. Pere IV, 58 (de 10 a 14 h), serà una sala d’exposició de bicis reutilitzades. Consulta la resta d’espais al web.

El dimecres 22 de setembre, el Dia Sense Cotxes es trasllada de la Via Laietana fins a tots els districtes, amb més de 30 activitats per a participar durant tot el dia:

  • Parada Can Jaumandreu (línies T5 i T6): Gimcana infantil en bicicleta, de 16 a 20 h (c. Sant Joan de Malta, 30 – 44)
  • Parada La Farinera (línies T5 i T6): Masterclass de Zumba i estiraments al carrer, de 18.30  a 20 h (Avinguda Meridiana, 116 – 120)
  • Parada Marina (línia T4): Mou-te bé On Tour, circuit sostenible, d’11 a 14 h i
    de 16 a 19 h (pg. de Lluís Companys, 18 – 22)
  • Parada Numància (línies T1, T2 i T3): Circuit de proves de bicicletes i patinets elèctrics, de 9 a 13 h (c. Numància, 138 – 148).

El TRAM és un transport respectuós amb el medi ambient però també ho és amb la societat. Aquest divendres, un tramvia aturat es convertirà en un centre de donació de sang a la parada de Francesc Macià, d’11 a 20 hores (amb reserva de cita prèvia).

T’animem a participar de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat i a donar sang. A donar vida!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.