A la platja, no deixis cap residu!

Vet aquí que una família que va decidir passar el dia a la platja de la Barceloneta. Feia molta calor, un sol intens i el mar estava en calma. Sota el para-sol van dinar un entrepà, van beure un refresc i per postres, unes galetes que havien comprat al supermercat el dia anterior. Després de descansar i jugar a fer castells van decidir que havia arribat l’hora de tornar a casa. La sorpresa va arribar quan els serveis de neteja van trobar la sorra plena de brutícia! Papers d’embolicar els entrepans, gots de plàstic, llaunes i ampolles de beguda, tovalloletes humides… residus que s’havien de dipositar als contenidors, però en canvi, van quedar-se a la sorra. I quin goig hauria fet la platja sense cap deixalla oblidada!

Aquesta és la realitat de moltes platges, les quals acumulen restes tant a l’aigua com a la sorra. De vegades, però, també poden posar en perill les espècies animals, ja que les aus i els peixos ingereixen petits plàstics en confondre’ls amb menjar.

Per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura existeixen iniciatives ciutadanes com el Dia Internacional de la Neteja de Platges (18 de setembre), on voluntaris es reuneixen a la platja i altres espais naturals per donar visibilitat a aquesta problemàtica i netejar plegats un cop a l’any. Aquesta activitat va néixer a Suècia amb el nom de Plogging, un esport que combina el jogging (córrer) amb el plocka upp (una cosa que està per recollir). Així doncs, per commemorar el Dia de la Neteja de Platges, aquest dissabte s’han programat diverses accions de neteja voluntària a les següents platges:

  • A les 11 hores: Nova Mar Bella, Mar Bella, Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta i Sant Miquel.
  • A les 17 hores: Llevant.

Només cal apropar-se als equips de recollida i portar guants, gorra, crema solar i aigua per hidratar-se.

Si vols participar en aquesta iniciativa durant l’any, pots fer-ho de manera individual qualsevol dia (es recomana anar amb una persona acompanyant i respectar els panells de senyalització) o reunir-te als grups de recollida de residus els diumenges de 16 a 18 h a la platja de la Barceloneta.

A la platja i als espais naturals, zero residus!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.