Portes obertes a museus i edificis destacats

Coneixes bé Catalunya i els seus edificis emblemàtics? La Diada de Catalunya és el millor dia per posar a prova els teus coneixements i descobrir o tornar a explorar els museus i altres espais interessants. Més de 30 edificis i museus de Catalunya obren de franc les portes, dels quals 12 es troben a Barcelona, en un format de visita presencial o virtual.

Aquest cap de setmana et recomanem visitar alguns dels espais ja habituals en dies assenyalats (sense reserva prèvia):

  • Palau del Parlament de Catalunya (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4). Visites guiades presencials, dissabte de 10 a 14 h (i virtual al web).
  • Palau de la Generalitat. Visites guiades presencials, dissabte de 10 a 14 h (i virtual al web).
  • MNAC. Accés lliure, dissabte de 10 a 19 h.
  • El Born Centre de Cultura. Visites guiades presencials i accés lliure a les exposicions durant els caps de setmana de setembre (amb aforament limitat).

Enguany s’hi sumen tres centres que fins al moment no havien participat en unes jornades de portes obertes. És el cas de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (cap de setmana, amb inscripció prèvia al web), l’Institut Català de les Dones (dissabte de 9 a 14 h, amb inscripció prèvia al web) i l’Institut Català de la Salut (dissabte de 9 a 14 h, amb inscripció prèvia al web). Curiosament, l’edifici de l’ICS, ubicat a la Gran Via de les Corts Catalanes, 587, és obra de Lluís Bonet, deixeble de Gaudí. En la visita es passejarà per les diferents estances, entre les quals destaca la cambra del soterrani, creada com a búnquer per a protegir-se de possibles bombardejos.

La Diada també coincideix amb la Festa Major del Poblenou, amb activitats originals com els concerts sorpresa al c/Pallars amb c/ Bilbao (dissabte, a partir de les 20 h) o les matinades a les esglésies del Poblenou, on simultàniament, a les 8 en punt, diversos músics toquen cançons tradicionals sense cap altre element d’acompanyament musical a banda de la gralla.

Bona Diada!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.