Tuppers de temporada per a la feina i a casa

Canviar les hores de platja, muntanya o piscina per les hores davant d’un ordinador, dels llibres de l’escola o qualsevol altra rutina habitual, com cuinar, pot ser difícil o estressant. Planificar amb antelació un menú setmanal és una bona manera de tornar a la rutina de manera organitzada i còmoda.

A més a més, quan al receptari s’inclouen productes de temporada i de quilòmetre zero es contribueix a tenir cura del medi ambient. Pebrot, cogombre, albergínia, poma, pera (com la Conference de Lleida DOP), orada, tomàquet, patata (per exemple, la IGP patata de Prades) i carbassó són els aliments que es troben en el punt perfecte de consum durant el mes de setembre.

Per ajudar-te a una tornada a la rutina més saludable i tranquil·la et proposem tres receptes amb aliments de temporada per gaudir tant a casa com a la feina:

Carbassó gratinat

 • 2 carbassons
 • 1 ceba
 • 1 pebrot vermell
 • 2 grans d’all
 • tomàquets cirerol
 • formatge ratllat
 • oli d’oliva
 • mig got d’aigua
 • sal

Picar la ceba, el pebrot i els alls i sofregir amb oli. Quan estigui daurat, salpebrar i triturar amb la batedora. Afegir aigua a poc a poc per aigualir lleugerament la salsa.

Abocar-la sobre el carbassó tallat en rodanxes, afegir els tomàquets tallats i gratinar amb formatge ratllat fins que estigui torrat.

Orada amb patates

 • 1 orada
 • 1 patata
 • mitja ceba
 • mig pebrot verd
 • 1 tomàquet
 • espècies al gust (farigola, romaní, alfàbrega…)
 • pebre
 • sal
 • oli d’oliva

Picar la ceba, el pebrot i el tomàquet. Pelar i tallar les patates a rodanxes. Disposar les patates i la resta de verdures en una safata. Salpebrar, afegir les espècies i un raig d’oli i coure al forn durant uns 30 minuts a 180ºC. Afegir l’orada i un raig d’oli i coure durant 30 minuts més.

Coca amb remenat d’albergínia i formatge

 • pa de coca
 • 2 ous
 • 1 albergínia
 • 1 pebrot vermell
 • 50 g de formatge de cabra
 • oli d’oliva
 • pebre
 • sal

Picar el pebrot i sofregir amb una mica d’oli. Picar l’albergínia i afegir al sofregit fins que comenci a daurar. Batre els ous i incorporar al sofregit. Remenar dos minuts a foc lent i disposar a sobre del pa de coca torrat. Afegir el formatge de cabra a sobre del remenat i enfornar durant uns 15 minuts a 180ºC.

Bon profit i bona tornada a la rutina!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.