Ruta a les arrels de Joan Miró

Joan Miró va néixer a Barcelona l’any 1893, i, durant els 90 anys de la seva vida va deixar la seva empremta arreu del món. París, Chicago, Milà, Houston, Nova York… són només algunes ciutats que llueixen les obres de l’artista.

És a Barcelona on va passar la seva infància, la joventut, on es va formar inicialment i va viure una gran part de la seva vida. També és aquí on podem gaudir del seu art, en molts casos, integrat de manera natural amb el paisatge, com el mural de l’aeroport (terminal 2) o el mosaic al bell mig de La Rambla.

Així doncs, et proposem un itinerari a peu per a conèixer millor l’artista i descobrir tots aquells espais que van formar part de la seva vida professional i social. La ruta circular té l’inici i el final al Parc de la Ciutadella (parada Wellington – línia T4 de TRAM) i té una durada d’unes 2 hores:

  • Taller (c. de Sant Pere Més Baix, 51): compartit amb el també artista Enric Cristòfol Ricart, estava situat, curiosament, al davant de la casa natal del pintor Isidre Nonell.
  • Cercle Artístic de Sant Lluc (c. dels Mercaders, 42): era l’espai cultural on els artistes de l’època es reunien per socialitzar. Aquí es va celebrar la primera exposició artística de l’agrupació Courbet, un moviment artístic del qual Miró era membre.
  • Galeries Dalmau (c. de la Portaferrissa, 18): pionera en art d’avantguarda, va acollir la primera exposició de Miró, l’any 1918.
  • Cocteleria Boadas (c. dels Tallers, 1): és la més antiga de la ciutat i freqüentada per l’artista, a qui li van dedicar una beguda, que actualment segueixen servint, feta amb Dubonnet, Grand Marnier i whisky escocès.
  • Mosaic del Pla de l’Os (La Rambla, 71): aquesta obra, probablement la més trepitjada de Barcelona, va ser creada l’any 1976, quan tenia 83 anys.
  • Casa Natal (passatge del Crèdit, 4): Joan Miró va néixer molt a prop del mosaic, i va viure en aquest habitatge fins a l’any 1955.
  • Escola de Belles Arts de Llotja (pg. d’Isabel II, 1): va formar-se en les classes nocturnes d’aquest centre.
  • Set Portes (pg. d’Isabel II, 14): aquest restaurant va ser un altre espai freqüentat per personatges benestants del segle XX, entre ells, Miró.

A l’Eixample, concretament al parc de Joan Miró, es troba una de les seves escultures més conegudes: Dona i Ocell, de 22 metres d’alçada.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.