Descobreix els museus més peculiars!

Quan visitem un museu probablement esperem descobrir grans obres d’art o escultures, sense considerar que un robot, un bombó o un vehicle també poden ser elements dignes d’admiració.

En alguns casos les col·leccions estan vinculades amb el patrimoni de la ciutat, com és el cas del Museu del Suro, a Palafrugell o el Museu de l’Anxova, a l’Escala. D’altres, en canvi, són tan singulars que no deixen a ningú indiferent.

El Museu de la Xocolata (c. del Comerç, 36) és un dels espais més dolços del món. Un recorregut pel seu origen, el procés de producció o els rituals celebrats són només algunes de les curiositats que les persones més llamineres poden descobrir.

Més solemne és el Museu de Carrosses Fúnebres (c. de la Mare de Déu de Port, 56), que alberga una col·lecció de 13 carros i vehicles que s’utilitzaven al segle XIX per a traslladar els difunts. Des del segle anterior els cementiris es construïen extramurs per mantenir la salubritat a la ciutat. Això implicava traslladar els difunts en diferents vehicles, des dels més humils fins als utilitzats per les famílies benestants.

Un museu que converteix la visita en una experiència olfactiva és el Museu del Perfum, ubicat al Passeig de Gràcia 39, a la rebotiga de la Perfumeria Regia. Fragàncies egípcies, gregues, romanes i altres cultures o èpoques que es poden “olorar” de manera presencial o virtual.

Els autòmats són màquines que imiten la figura i el moviment d’un ésser animat, joguines molt populars entre els segles XVIII i XX. El Museu d’Autòmats del Parc d’Atraccions del Tibidabo té en el seu catàleg més de 40 peces, entre elles, una de les més antigues: el pallasso mandolinista, de l’any 1800

A La Rambla, 96 el Museu de l’Eròtica ofereix el seu fons de 800 pintures, fotografies, escultures i objectes on l’erotisme forma part tant de manera explícita com implícita.

A Catalunya hi ha més de 500 museus, dels quals, aproximadament 180 es troben a l’àrea metropolitana de Barcelona. Una oferta cultural per a tots els gustos!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.