Canviar les hores de platja, muntanya o piscina per les hores davant d’un ordinador, dels llibres de l’escola o qualsevol altra rutina habitual, com cuinar, pot ser difícil o estressant. Planificar amb antelació un menú setmanal és una bona manera de tornar a la rutina de manera organitzada i còmoda.
A més a més, quan al receptari s’inclouen productes de temporada i de quilòmetre zero es contribueix a tenir cura del medi ambient. Pebrot, cogombre, albergínia, poma, pera (com la Conference de Lleida DOP), orada, tomàquet, patata (per exemple, la IGP patata de Prades) i carbassó són els aliments que es troben en el punt perfecte de consum durant el mes de setembre.
Per ajudar-te a una tornada a la rutina més saludable i tranquil·la et proposem tres receptes amb aliments de temporada per gaudir tant a casa com a la feina:
Carbassó gratinat
- 2 carbassons
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d’all
- tomàquets cirerol
- formatge ratllat
- oli d’oliva
- mig got d’aigua
- sal
Picar la ceba, el pebrot i els alls i sofregir amb oli. Quan estigui daurat, salpebrar i triturar amb la batedora. Afegir aigua a poc a poc per aigualir lleugerament la salsa.
Abocar-la sobre el carbassó tallat en rodanxes, afegir els tomàquets tallats i gratinar amb formatge ratllat fins que estigui torrat.
Orada amb patates
- 1 orada
- 1 patata
- mitja ceba
- mig pebrot verd
- 1 tomàquet
- espècies al gust (farigola, romaní, alfàbrega…)
- pebre
- sal
- oli d’oliva
Picar la ceba, el pebrot i el tomàquet. Pelar i tallar les patates a rodanxes. Disposar les patates i la resta de verdures en una safata. Salpebrar, afegir les espècies i un raig d’oli i coure al forn durant uns 30 minuts a 180ºC. Afegir l’orada i un raig d’oli i coure durant 30 minuts més.
Coca amb remenat d’albergínia i formatge
- pa de coca
- 2 ous
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 50 g de formatge de cabra
- oli d’oliva
- pebre
- sal
Picar el pebrot i sofregir amb una mica d’oli. Picar l’albergínia i afegir al sofregit fins que comenci a daurar. Batre els ous i incorporar al sofregit. Remenar dos minuts a foc lent i disposar a sobre del pa de coca torrat. Afegir el formatge de cabra a sobre del remenat i enfornar durant uns 15 minuts a 180ºC.
Bon profit i bona tornada a la rutina!